fbpx

Na de eerste corona uitbraak werd thuiswerken de nieuwe norm. Voor sommigen totale paniek, voor anderen hemel op aarde. Maar één ding had iedereen gemeen, het was echt even wennen. Eindelijk! Versoepeling van de maatregelen… We kunnen weer naar ons werk toe, de lekkerste koffie halen bij de automaat en gezellig bijkletsen met onze collega’s in de pauze. Helaas was dit van korte duur. Na de korte versoepeling was het dringende verzoek; werk weer zo veel mogelijk thuis! Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat je succesvol, productief én energiek bent in je joggingsbroek achter de laptop in de woonkamer? No worries, daar weten wij wel wat op! Wij hebben 5 tips voor efficiënt thuiswerken verzameld. Benieuwd? Lees dan verder!

5 tips voor thuiswerken

Kleed je aan
Thuiswerken in je pyjama klinkt natuurlijk onwijs aantrekkelijk, we snappen het. Maar niets is minder waar! Je zal zien als jij je je normale routine aanhoudt, je veel productiever bent. Opstaan, douchen, aankleden, haren in model brengen, je gezicht door de poederdoos halen, eten en gaan met die banaan! Zo is het net alsof je gewoon op je werk bent. In je pyjama heb je veel sneller de nijging om te gaan hangen waardoor je minder productief bent!

Kies de juiste werkplek
Dan bedoelen we dus niet op de bank! Ga zitten op een goede en comfortabele stoel aan een tafel of bureau. Je rug is recht, je armen vormen een hoek van 90 graden en leunen op de tafel of op de armleuningen van de stoel, je benen vormen ook een hoek van 90 graden en je voeten rusten op de grond. Moet jij je nek te veel buigen? Kies dan voor een laptopstandaard zodat je recht vooruit kunt kijken. Nu heb je de juiste werkplek en een ergonomische werkhouding te pakken. Zo voorkom je nek- en rugklachten!

Lekker wandelen
Geen Nijmeegse vierdaagse of klompenpad, maar gewoon een blokje om. Soms vergeet je thuis om even uit je werkbubbel te kruipen. Een wandeling in de frisse buitenlucht zorgt ervoor dat jij weer nieuwe energie en inspiratie krijgt. Haal af en toe tussendoor ook even een bakje koffie, eten of een glaasje water voor jezelf! 

To do list
Een to do list werkt áltijd, toch? Wij vinden van wel! Maak een duidelijke planning wat je in de ochtend en in de middag wilt afronden. Zo heb je niet alleen overzicht, maar je daagt jezelf ook uit! Jezelf blijven uitdagen en motiveren is heel belangrijk, want zo blijf je scherp. Daar word je baas ook blij van!

Maak het gezellig
Last but not least, maak het gezellig in huis! Kun jij je goed focussen met muziek op? Of ontspannende oerwoudgeluiden? Zet lekker een afspeellijstje op. Niet meezingen dan hè? Steek de kaarsjes aan op tafel tijdens de donkere dagen en maak een feestelijke lunch met tosti’s of lekkere broodjes. Werk ze!

Wat vond jij van onze 5 tips voor efficiënt thuiswerken? Benieuwd naar meer leuke blogs? Lees dan lekker verder!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *