fbpx

Adverteren op Google: do’s en don’ts!

Adverteren op Google? Google is met zijn dominante zoekmachinepositie en uitgebreide advertentieplatform, dé place to be voor jouw bedrijf. Google biedt ondernemers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken op een manier die voorheen ondenkbaar was. Máár als het om adverteren op Google gaat zijn er wel een aantal do’s

Adverteren op Google? Google is met zijn dominante zoekmachinepositie en uitgebreide advertentieplatform, dé place to be voor jouw bedrijf. Google biedt ondernemers de mogelijkheid om hun doelgroep te bereiken op een manier die voorheen ondenkbaar was. Máár als het om adverteren op Google gaat zijn er wel een aantal do’s en don’ts. We geven je een aantal essentiële tips en adviezen!

Do’s:

 • Zorgvuldige zoekwoordanalyse: Een zorgvuldige zoekwoordanalyse is heel belangrijk! Voer grondig onderzoek uit om relevante zoekwoorden te identificeren die aansluiten bij je producten of diensten. Gebruik hulpprogramma’s zoals Google Zoekwoordplanner om inzicht te krijgen in het zoekvolume en de concurrentie per zoekwoord.
 • Doelgroepsegmentatie: Verfijn je doelgroep om je advertenties alleen te tonen aan mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je aanbod. Gebruik demografische gegevens, locatietargeting en interesses om je doelgroep te definiëren.
 • Aantrekkelijke advertentieteksten: Schrijf pakkende advertentieteksten die de aandacht trekken en de voordelen van je product of dienst benadrukken. Gebruik belangrijke zoekwoorden in de koppen en beschrijvingen om de relevantie te vergroten.
 • Landingpagina-optimalisatie: Zorg ervoor dat de bestemmingspagina waar je advertentie naartoe leidt, relevant is en een duidelijke call-to-action heeft. Snelle laadtijden, duidelijke informatie en gebruiksvriendelijkheid mogen ook niet ontbreken als je de conversies wilt verhogen.
 • Maak gebruik van extensies: Maak gebruik van advertentie-extensies om extra informatie toe te voegen aan je advertenties, zoals locatiegegevens, sitelinks, oproepknoppen en recensie-extensies. Deze extensies vergroten niet alleen de zichtbaarheid, maar bieden ook meer context aan potentiële klanten.

Don’ts:

 • Overmatig brede zoekwoorden: Vermijd het gebruik van té algemene zoekwoorden of zoekwoorden die niet nauw aansluiten op je producten of diensten. Je wilt natuurlijk niet iets aanbieden wat er niet is. Bovendien kan je advertentie hierdoor getoond worden aan een niet-relevante doelgroep waardoor je jouw budget verspilt. Eeuwig zonde!
 • Negeren van negatieve zoekwoorden: Voorkom dat je advertenties worden getoond voor irrelevante zoekopdrachten door negatieve zoekwoorden toe te voegen. Dit minimaliseert verspilling van je budget.
 • Te veel focus op klikken: Hoewel klikken belangrijk zijn, is het uiteindelijke doel natuurlijk; conversies realiseren. Richt je niet uitsluitend op klikfrequenties, maar monitor en optimaliseer ook conversiepercentages en kosten per conversie.
 • Ongeteste advertenties: Start niet één enkele advertentie en laat die zo. Voer A/B-testen uit met verschillende advertentievarianten om te bepalen welke teksten, koppen en afbeeldingen het beste presteren.
 • Onvoldoende budget toewijzen: Te weinig budget kan ertoe leiden dat je advertenties niet vaak genoeg worden weergegeven om impact te hebben. Zorg voor een realistisch budget om je campagnes effectief te laten
 • Onregelmatige controle en optimalisatie: Google-advertentiecampagnes vereisen voortdurende monitoring en aanpassingen. Laat je campagnes niet onbeheerd achter. Analyseer regelmatig de prestaties en optimaliseer op basis van de inzichten.

Waarom adverteren op Google een goed idee is?

Adverteren op Google is een slimme zet als je de online zichtbaarheid en het bereik van je bedrijf wil vergroten. Door gebruik te maken van Google Ads kun je jouw doelgroep bereiken op het moment dat deze actief op zoek is naar relevante producten of diensten. Dit resulteert in gericht verkeer naar je website of webshop, wat de kans op conversies aanzienlijk vergroot. Met een strategische aanpak, gebaseerd op grondig zoekwoordonderzoek, doelgroepsegmentatie en voortdurende optimalisatie, profiteer je van de vele voordelen van adverteren op Google. Dus, waar wacht je nog op!? 😉

Wil je meer weten over adverteren op Google? Houd dan onze blogpagina in de gaten. Of neem gerust eens contact met ons op!

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs