fbpx

Algoritme Instagram 2024

In de snel veranderende wereld van social media is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Als je als merk succesvol wilt zijn op Instagram, is een goed begrip van het algoritme essentieel. Bij VYZUAL begrijpen we hoe belangrijk dit is voor jouw online aanwezigheid,

In de snel veranderende wereld van social media is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Als je als merk succesvol wilt zijn op Instagram, is een goed begrip van het algoritme essentieel. Bij VYZUAL begrijpen we hoe belangrijk dit is voor jouw online aanwezigheid, daarom delen we graag waardevolle inzichten over het nieuwe algoritme van Instagram 2024.

Wat betekent Instagram algoritme?

Het algoritme verwijst naar regels en processen die Instagram gebruikt om de volgorde van berichten in de feed van een gebruiker te bepalen. In plaats van een chronologische weergave, ordent het algoritme de berichten op basis van verschillende factoren. Het doel van het algoritme is om een gepersonaliseerde en relevante gebruikerservaring te bieden door de meest waardevolle content bovenaan de feed te plaatsen, wat helpt om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en de tijd die ze op het platform doorbrengen te verlengen.

Algoritme Instagram 2024: wat is er nieuw?

Het algoritme van Instagram ondergaat voortdurend updates om de gebruikerservaring te verbeteren en relevante content te tonen aan gebruikers. In 2024 heeft Instagram enkele aanpassingen doorgevoerd die van invloed kunnen zijn op jouw zichtbaarheid en betrokkenheid:

 1. Kwaliteit boven kwantiteit
  Eén van de belangrijkste veranderingen in het nieuwe algoritme is de verschuiving naar kwaliteit boven kwantiteit. Instagram waardeert nu hoogwaardige content die waarde toevoegt aan het platform en de gebruikerservaring verbetert. Dit betekent dat het niet langer voldoende is om simpelweg veel posts te plaatsen; focus op het creëren van content die authentiek is en resoneert met jouw doelgroep. Je hoeft dus niet meer iedere dag te posten, 3 keer in de week is al genoeg – mits je goede content hebt!
 2. Betekenisvolle interacties
  Het nieuwe algoritme geeft voorrang aan betekenisvolle interacties. Dit betekent dat likes en reacties van echte mensen meer gewicht hebben dan oppervlakkige interacties. Moedig daarom jouw volgers aan om te reageren op jouw berichten en creëer een community rondom jouw merk. Stuur zelf ook regelmtig DM’s en reageer ook snel op DM’s die je krijgt. Engagement is de sleutel tot succes op Instagram in 2024.
 3. Videocontent domineert
  Videocontent is al een tijdje in opkomst op Instagram, maar met het nieuwe algoritme wordt dit nog belangrijker. Instagram geeft voorrang aan video’s, met name korte reels. Dit biedt merken de kans om hun verhaal te vertellen op een boeiende en meeslepende manier. Maar onze spanningsboog is kort, dus maak niet te lange video’s, dan scrolt men verder en dat wil je juist niet!
 4. De juiste timing
  Er wordt vaak gediscussieerd over het belang van timing op social media. Sommigen beweren dat de kwaliteit van de content het enige is dat telt, terwijl anderen juist benadrukken dat timing cruciaal is. Bij VYZUAL hebben we echter zelf ervaren dat timing wel degelijk een rol speelt. Het plannen van je berichten op het juiste moment kan een aanzienlijk verschil maken in het organische bereik van je content. Wil je meer inzicht krijgen in de beste tijden om te posten? Hootsuite heeft hier een uitgebreid artikel over geschreven, waarin ze waardevolle suggesties bieden > lees het artikel hier!
 5. SEO op Instagram
  Hoe meer het algoritme evolueert, hoe belangrijker het wordt om te werken aan de SEO op Instagram. Het slim gebruiken van hashtags en bijschriften kan een aanzienlijke boost geven aan de organische zichtbaarheid van je posts.Het kiezen van relevante en waardevolle hashtags is van groot belang. Onderzoek de zoekvragen van jouw doelgroep op Instagram en selecteer hashtags die echt resoneren met jouw content en jouw publiek aanspreken. Gebruik niet te veel hashtags, richt je op ongeveer 8 tot 10 hashtags.
 6. Optimaliseer en leer
  Analyseer de prestaties van je berichten, identificeer wat wel en niet werkt, en pas je aanpak indien nodig aan. Experimenteer met verschillende soorten content, timing van posts en hashtags om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw doelgroep. Houd trends en veranderingen in het algoritme van Instagramnauwlettend in de gaten en pas je strategie aan om hierop in te spelen. Door continu te blijven leren en optimaliseren, kun je jouw Instagram-presence naar nieuwe hoogten tillen en blijven groeien op het platform!

 

Bij VYZUAL helpen we onze klanten om het maximale uit hun online aanwezigheid te halen. Wil je meer weten over hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het navigeren door het nieuwe algoritme van Instagram? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

 

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs