fbpx

Hoe bedenk je een pakkende bedrijfsnaam die allesomvattend is?

Als je een eigen bedrijf wil starten begin je meestal met het bedenken van een pakkende bedrijfsnaam. Je weet al precies wat je gaat doen, welke diensten of producten je wilt verkopen en hoe je dit wil vormgeven. Maar een pakkende bedrijfsnaam bedenken is nog best lastig. Daar kun je

Als je een eigen bedrijf wil starten begin je meestal met het bedenken van een pakkende bedrijfsnaam. Je weet al precies wat je gaat doen, welke diensten of producten je wilt verkopen en hoe je dit wil vormgeven. Maar een pakkende bedrijfsnaam bedenken is nog best lastig. Daar kun je dágen of misschien zelfs weken mee worstelen. De bedrijfsnaam moet niet alleen pakkend zijn maar ook uniek. Daarnaast is het de bedoeling dat mensen direct aan jou denken bij het horen van de naam. Kortom, er komt een hoop kijken wanneer je jouw bedrijf een naam gaat geven. Wij geven je een aantal handige tips!

Plan een brainstormsessie in

Jouw nieuwe bedrijfsnaam zal niet zomaar aan komen waaien, zeker niet als je een doordachte naam en slogan wil hebben die ook nog eens origineel zijn. Creativiteit kun je helaas niet plannen, dat moet vloeien. Het is dus een goed idee om één of meerdere brainstormsessies in te plannen met anderen, zodat je bewust bezig bent met creatief denken. Pak er een groot vel papier of poster bij en hang deze op de muur tegenover je. Spreek met elkaar of met jezelf af dat je alles mag roepen en schrijf ook alle ideeën op. Dit kan eerst een beetje gek of lachwekkend zijn en waarschijnlijk komen de meest bizarre namen en woordspelingen naar boven, maar dit is juist goed. Je brein gaat alle kanten op waardoor je uiteindelijk op de perfecte woordspeling komt die perfect bij jou en je kersverse bedrijf past.

Schakel onze hulp in

Het is helemaal niet gek als je er zelf niet uitkomt. Het bedenken van een bedrijfsnaam kan ontzettend lastig zijn en je wilt natuurlijk graag een naam bedenken waar je jarenlang trots op kunt zijn. Hiermee voer je de druk lekker op voor jezelf, wat niet bepaald helpt bij het proces. Wij helpen je graag in je zoektocht naar de perfecte bedrijfsnaam. Ons team gaat direct voor je aan de slag en we leveren je na onze creatieve brainstormsessie drie potentiële namen aan die je zou kunnen gebruiken. Deze zal bij jou en je bedrijf passen, uniek en creatief zijn, origineel én tijdloos. Zo kun jij jarenlang met trots je bedrijfsnaam dragen. En als je dan toch bezig bent kun je direct een bijpassend logo laten ontwerpen!

Controleer je nieuwe bedrijfsnaam

Wanneer je denkt de juiste naam gekozen te hebben, moet je deze wel nog even goed controleren bij de Kamer van Koophandel. Je kan namelijk niet dezelfde naam als een ander bedrijf aannemen die bijvoorbeeld hetzelfde product of dienst levert als jij of in dezelfde regio actief is. Ook is het niet zo handig om te werken met gelijksoortige bedrijfsnamen, omdat potentiële klanten je dan niet goed online kunnen vinden. Check dus ook of het domeinnaam beschikbaar is voor je website. Het wordt toch erg lastig om een website te maken als jouw merknaam op alle manieren mogelijk al bezet is. Een extra controle is dus geen overbodige luxe. Succes!

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs