fbpx Skip to content

Hoe bedenk je een pakkende bedrijfsnaam die allesomvattend is?

Als je een bedrijf wilt opzetten start je vaak bij het bedenken van een bedrijfsnaam. Je weet al precies wat jouw bedrijf gaat doen, welke diensten of producten je wilt verkopen en hoe je dit vorm gaat geven. Maar die bedrijfsnaam, daar kun je wel dagen mee worstelen. Je wilt natuurlijk dat deze pakkend is, maar ook uniek. Daarnaast is het de bedoeling dat mensen direct aan jou denken bij het horen van deze term. Ook zou het nogal stom zijn als je steeds de naam moet uitleggen, omdat het te vergezocht is en mensen de connectie niet begrijpen. Kortom, er komt een hoop kijken wanneer je jouw bedrijf een naam gaat geven.

Plan een brainstormsessie in

Jouw nieuwe bedrijfsnaam zal niet zomaar aan komen waaien, zeker niet als je een doordachte naam en slogan wilt hebben die ook nog eens origineel zijn. Creativiteit kun je helaas niet plannen, want dit moet vloeien en kun je niet zomaar aanzetten. Het is dus een goed idee om een of meerdere brainstormsessies in te plannen met anderen, zodat je bewust bezig bent met creatief denken. Pak er een groot vel papier of poster bij en hang deze op de muur tegenover jullie. Spreek met elkaar af dat je alles mag roepen en schrijf ook alle ideeën op. Dit kan eerst een beetje gek of lachwekkend zijn en waarschijnlijk komen de meest bizarre namen en woordspelingen naar boven, maar dit is juist goed. Hierdoor laat je je brein lekker alle kanten op gaan, waardoor je uiteindelijk op een fantasierijke woordspeling komt die perfect bij jou en je kersverse bedrijf past. Misschien komen jullie ineens op een bijzondere naam waar je nog nooit aan gedacht had, maar welke volledig de kern van jouw bedrijf omvat.

Schakel onze hulp in

Het is helemaal niet gek als je er zelf even niet uitkomt. Het bedenken van een bedrijfsnaam kan ontzettend lastig zijn en je wilt natuurlijk graag een naam bedenken waar je jarenlang trots op kunt zijn. Hiermee voer je de druk lekker op voor jezelf, wat niet bepaald helpt bij het proces. Laat ons je bijstaan in je zoektocht naar de perfecte bedrijfsnaam. Ons team gaat direct aan de slag voor jou en we leveren je na onze creatieve brainstormsessie drie potentiële namen aan die je zou kunnen gebruiken. Deze zal bij jou en je bedrijf passen, uniek en creatief zijn en daarnaast origineel en tijdloos. Zo kun jij jarenlang met trots je bedrijfsnaam dragen. En als je toch bezig bent kun je direct een bijpassend logo laten ontwerpen!

Controleer je nieuwe bedrijfsnaam

Wanneer je denkt de juiste naam gekozen te hebben, moet je deze wel nog even goed controleren bij de Kamer van Koophandel. Je kan namelijk niet dezelfde naam als een ander bedrijf aannemen die bijvoorbeeld hetzelfde product of dienst levert als jij of in dezelfde regio handelt. Ook is het gewoon niet zo handig om te werken met gelijksoortige bedrijfsnamen, omdat potentiële klanten je dan niet goed online kunnen vinden. Check dus ook of het domeinnaam beschikbaar is voor je website. Het wordt toch erg lastig om een website te maken als jouw merknaam op alle manieren mogelijk al bezet is. Een extra controle is dus geen overbodige luxe!

Sharing is caring!

Onze diensten

Meer blogs