fbpx

Blog schrijven tips

Blogs, tegenwoordig zien we ze veel voorbijkomen. Persoonlijke blogs, zakelijke blogs, reisblogs, foodblogs en beautyblogs. Maar waar dient een blog voor en hoe maak je nou een goed leesbare en interessante blog? Blogs zijn superbelangrijk voor je website, een blog is een mooie vorm van content. Daarnaast scoort je website

Blogs, tegenwoordig zien we ze veel voorbijkomen. Persoonlijke blogs, zakelijke blogs, reisblogs, foodblogs en beautyblogs. Maar waar dient een blog voor en hoe maak je nou een goed leesbare en interessante blog? Blogs zijn superbelangrijk voor je website, een blog is een mooie vorm van content. Daarnaast scoort je website hoger in google, je genereert meer traffic naar je website, je kunt je expertises laten zien en je wekt het vertrouwen van jouw websitebezoekers! Een leuke en goed leesbare blog schrijven, het lijkt moeilijker dan het is. Wij delen graag onze 8 gouden tips voor het schrijven van een blog.

8 gouden tips voor het schrijven van een leuke blog

  1. Kies een goed onderwerp

Kies een goed onderwerp voor je blog. Ga je voor een zakelijke blog omdat je iets wil verkopen, een beautyblog om je doelgroep te inspireren of een informele reisblog om de lezer te inspireren én te informeren? Bepaal je doelgroep. Wie wil je aanspreken en waarom? Zo kom je tot een goed en interessant onderwerp dat past bij jouw website en websitebezoekers.

  1. Bedenk een pakkende SEO titel

Een pakkende SEO titel is belangrijk voor het schrijven van een blog die SEO proof is en óók nog de doelgroep uitnodigt om jouw artikel te lezen. Snuffel rond op google! Gebruik een gratis zoekwoordplanner voor het vinden van goede SEO zoekwoorden waar je een titel mee kan maken. Waar zoeken websurfers veelal op? Van welk zoekwoord is de concurrentie niet té hoog en wat nodigt uit om te lezen? Wat zou jij willen lezen? En bingo, jij hebt je pakkende SEO titel gevonden!

  1. Schrijf informeel

Bij het schrijven van een blog is het belangrijk dat het makkelijk leest, ga dus voor een informele schrijftaal. De lezer vindt het prettig om een blog te lezen als een informeel gesprek. Kies jij bewust voor een zakelijke blog? Dan wordt het een ander verhaal natuurlijk.

  1. Maak gebruik van alinea’s en afbeeldingen

Maak in je blog gebruik van alinea’s. Dit doorbreekt een tekst en maakt het makkelijker leesbaar. Ook het gebruik van afbeeldingen doorbreekt een tekst. Mensen houden nou eenmaal van plaatjes kijken. Bovendien versterkt het ook de boodschap van je tekst. Wanneer je gebruik maakt van onafgebroken teksten zal de lezer afhaken en dat is natuurlijk niet wat je wil.

  1. Gebruik zoekwoorden

Een goede tekst bevat zoekwoorden. Zoekwoorden uit de pakkende SEO titel bijvoorbeeld. Deze moeten terugkomen in je tekst. Maak gebruik van longtailzoekwoorden. Longtailzoekwoorden zijn zoekwoorden die bestaan uit meerdere woorden, dit maakt een zoekwoord specifieker waardoor je je onderscheidt van de teksten die al op google staan. Ook niet onbelangrijk!

  1. Make a joke

Iedereen houdt van humor toch? Een grapje tussendoor houd je tekst luchtig en prettig om te lezen. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

  1. Voorkom taalfouten

Taalfouten, dit zijn killers voor je teksten. Maak je een blog? Dan is het belangrijkste misschien nog wel dat je er geen taalfouten in hebt staan. Maak gebruik van spellingcontrole!

  1. Dubbelcheck

Je tekst even dubbel laten checken door iemand anders is een verstandige keuze! Een blog is nou eenmaal niet geschreven binnen tien minuten. Jij zit er al een tijdje bovenop, jouw collega, beste vriendin of buurman niet. Zij bekijken het van de “lezerkant”. Foutjes maken is menselijk en over foutjes heen lezen ook. Dus, dubbelcheck jouw tekst! Ben je alleen? Check dan je tekst een half uurtje na het lezen zelf nog eens!

Met deze tips maak jij sowieso een superleuke, goede en SEO proof blog. Succes! Lees ook onze blog met meer handige SEO tips!

 

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs