fbpx Skip to content

Bloggen en SEO: 5 tips voor bedrijven

Bloggen en SEO: 5 tips voor bedrijven

“Bloggen is goed voor je SEO.” Dit is wat vrijwel ieder bedrijf van een SEO-specialist zal horen en als tip zal meekrijgen. Als SEO specialist kan ik ook zeker adviseren om een blog op je website te hebben. Waarom is een blog goed voor SEO? Hier een aantal redenen die dit wat duidelijker voor je maken.

 • Veel content (tekst) op je website is goed voor je SEO
 • In je blogberichten zitten zoekwoorden verwerkt waarop je gevonden kunt worden
 • Actieve content op je site is goed voor SEO
 • Blogs zijn vaak leuk en interessant om te lezen voor (potentiële) klanten. Dit kan een reden zijn om terug te keren naar jouw website. Je bezoekersaantal stijgt hierdoor.
 • Je bounce-rate wordt lager. Dit betekent dat bezoekers langer op je (blog)pagina/website blijven.

Genoeg redenen dus om te bloggen! Maar bloggen is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom heb ik hier een aantal tips die jou op weg kunnen helpen! Heb je zelf moeite met schrijven of weinig tijd? Dan kun je er voor kiezen om het uit handen te geven en het te laten doen door een ervaren specialist. VYZUAL kan jou dan helpen! Klik hier voor meer informatie over content laten schrijven tegen lage tarieven.

Wil je het toch zelf proberen? Lees hier dan 5 handige tips voor bedrijven voor professionele blogs.

 1. Probeer wekelijks een blog te posten. Blogberichten hoeven niet lang te zijn.
 2. Maak de blogs persoonlijk. Laat (potentiële) klanten bijvoorbeeld een kijkje nemen in de dagelijkse bezigheden van jouw bedrijf.
 3. Maak de blog interessant en leuk om te lezen voor je bezoeker. Verwerk leuke weetjes en tips in je blog en zorg dat de bezoeker écht iets heeft aan jouw blog.
 4. Deel je blogberichten via Social Media, hierdoor ben je direct actief op dit gebied en heeft je bericht meer bereik.
 5. Spelfouten worden in de meeste gevallen niet heel negatief gevonden door de bezoeker, vaak vallen ze niet op. Maar zorg dat het er niet veel zijn en kijk je eigen teksten altijd even na. Pas op dat door een spelfout bepaalde woorden niet goed kunnen geïnterpreteerd worden. Deze tip is natuurlijk afhankelijk van de branche waar je in zit, hoe formeel je blogbericht is enzovoort. Als je een formele website hebt en/of een literatuurgerichte website vallen spellingsfouten bijvoorbeeld wel op. Let ook op zinsopbouw en de opbouw van je tekst. Schrijf niet een lange lap tekst maar zorg voor een opbouw. Meer tips over zelf professionele content schrijven vind je hier.
 6. Tussenkopjes en bulletpoints maken je website overzichtelijk. Dit is goed voor je SEO, omdat Google van overzichtelijke websites houdt, die duidelijk antwoord op of informatie over het zoekwoord geven.

Veel succes met het schrijven van je eigen blog, vergeet er niet plezier in te hebben!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Sharing is caring!

Onze diensten

Meer blogs

instagram voor je bedrijf

Instagram voor je bedrijf? Doen!

Instagram blijft ontwikkelen en er komen constant nieuwe functies bij. Een lange tijd was Instagram “hetzelfde”, toen kwam Instagram stories, vorige maand live video’s. Maar

Blog lezen