fbpx

Bloggen en SEO: 5 tips voor bedrijven

Bloggen en SEO: 5 tips voor bedrijven Bloggen en SEO, belangrijke factoren voor de vindbaarheid van je bedrijf. Je kunt bloggen en SEO ook goed met elkaar combineren, sterker nog, voor het beste resultaat moet je ze met elkaar combineren. Maar waarom is een blog goed voor SEO en andersom?

Bloggen en SEO: 5 tips voor bedrijven

Bloggen en SEO, belangrijke factoren voor de vindbaarheid van je bedrijf. Je kunt bloggen en SEO ook goed met elkaar combineren, sterker nog, voor het beste resultaat moet je ze met elkaar combineren. Maar waarom is een blog goed voor SEO en andersom? Hieronder vind je een aantal redenen die dit wat duidelijker voor je maken.

 • Veel content (tekst) op je website is goed voor je SEO
 • In je blogberichten zitten zoekwoorden verwerkt waarop je gevonden kunt worden
 • Actieve content op je site is goed voor SEO
 • Blogs zijn vaak leuk en interessant om te lezen voor (potentiële) klanten. Dit kan een reden zijn om terug te keren naar jouw website. Je bezoekersaantal stijgt hierdoor.
 • Je bounce-rate wordt lager. Dit betekent dat bezoekers langer op je (blog)pagina/website blijven.

Genoeg redenen dus om te bloggen en SEO in te zetten! Maar bloggen is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom zetten we hieronder een aantal tips die jou op weg kunnen helpen! Heb je zelf moeite met schrijven of weinig tijd? Dan kun je ervoor kiezen om het uit handen te geven en het te laten doen door een ervaren specialist. VYZUAL kan jou helpen! Klik hier voor meer informatie over blogs en SEO teksten laten schrijven!

 • Probeer wekelijks een blog te posten. Blogberichten hoeven niet lang te zijn.
 • Maak de blogs persoonlijk. Laat (potentiële) klanten bijvoorbeeld een kijkje nemen in de dagelijkse bezigheden van jouw bedrijf.
 • Maak de blog interessant en leuk om te lezen voor je bezoeker. Verwerk leuke weetjes en tips in je blog en zorg dat de bezoeker écht iets heeft aan jouw blog.
 • Deel je blogberichten via social media, hierdoor ben je direct actief op dit gebied en heeft je bericht meer bereik.
 • Spelfouten zijn natuurlijk not done! Kijk je eigen teksten altijd goed na. Let ook op zinsopbouw en de opbouw van je teksten. Schrijf niet een lange lap tekst maar zorg voor een mooie opbouw en verdeling in alinea’s.
 • Tussenkopjes en bulletpoints maken je website overzichtelijk. Dit is goed voor je SEO, omdat Google van overzichtelijke websites houdt, die duidelijk antwoord op of informatie over het zoekwoord geven.

Meer tips over zelf professionele content schrijven vind je hier. Veel succes met het schrijven van je eigen blog, vergeet er niet plezier in te hebben!

 

Onze diensten

Benieuwd wat wij vor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs