fbpx

De voordelen van een WordPress website laten maken

Wordt elke website met WordPress gemaakt? Nee, websites kunnen ook worden geprogrammeerd of met behulp van een andere tool om websites te bouwen worden gemaakt. Maar wat zijn dan de voordelen van een WordPress website laten maken? Deze voordelen hiervan lees je in deze blog! Om te beginnen een kleine

Wordt elke website met WordPress gemaakt? Nee, websites kunnen ook worden geprogrammeerd of met behulp van een andere tool om websites te bouwen worden gemaakt. Maar wat zijn dan de voordelen van een WordPress website laten maken? Deze voordelen hiervan lees je in deze blog!

Om te beginnen een kleine uitleg, wat is WordPress? WordPress is een vrije blog software. Dit betekent dat het een software (dus eigenlijke een tool) is, die gebruik maakt van een gestandaardiseerde programmeertaal waarbij alle content wordt op geslagen in een database. Makkelijker gezegd betekent dit dat het een tool is om websites te bouwen vanuit een thema. Een thema, ook wel template genoemd, is een soort voorgeprogrammeerde website waarbij veel en soms alle aspecten van de website kunnen worden aangepast naar behoefte van de gebruiker. Veel mensen gebruiken dus dezelfde thema’s, echter worden deze wel zo aangepast dat de website van de gebruiker uniek, en geheel naar wens van de gebruiker is. WordPress is het meest gebruikte content management systeem van de hele wereld, en wordt dan ook graag gebruikt door website bouwers en ondernemers. Dit is uiteraard niet voor niets zo: er zijn namelijk een groot aantal voordelen van een WordPress website laten maken. Deze voordelen worden in deze blog duidelijk toegelicht.

Een WordPress website laten maken bespaart vaak veel kosten

Of je nu een zelfstandig ondernemer, starter, inspiratiebron, kennisbank of blogger bent, een WordPress website laten maken brengt als groot voordeel mee, dat het voor jou vaak minder hoog in de kosten gaat zitten. Hoe komt dit? Doordat de thema’s van WordPress al deels voorgeprogrammeerd zijn, wordt er door een websitebouwer veel tijd bespaard. Hierdoor hoeft een websitebouwer minder werkuren te rekenen voor het basisontwerp, en kunnen deze uren besteed worden aan het creëren van een unieke en optimale website voor jou. Wil het zeggen dat doordat een WordPress website voorgeprogrammeerd is, jij geen unieke website hebt? Nee zeker niet! Voor de meeste mensen is de overeenkomst tussen websites met hetzelfde thema totaal niet te zien. Een WordPress website laten maken door een goede specialist zorgt ervoor dat jouw website totaal uniek en volledig in de huisstijl van jouw onderneming of concept is.

WordPress is zeer gebruiksvriendelijk

Een van de grote voordelen van een WordPress website laten maken is dat WordPress een zeer gebruiksvriendelijk content management systeem is. Wat betekent dit voor jou? Voor jou betekent dit dat wanneer je een WordPress website hebt laten maken, jij vervolgens zelf ook goed overweg kunt met jouw website. Wanneer er dus kleine aanpassingen moeten worden gedaan, kun je dit zelf ook doen. Wel is het handig om je voor die tijd een klein beetje in te lezen over het gebruik van WordPress. Wanneer je er echt niet uit komt, is het handig om hulp in te schakelen van degene die jouw WordPress website heeft laten maken.

WordPress websites zijn goed voor je SEO

Het werken met WordPress geeft je een zeer gemakkelijke mogelijkheid tot het gebruiken van een YOAST plugin (volgende maand schrijf ik hier meer informatie over). De YOAST plugin helpt jou bij het optimaliseren van jouw website, zodat deze website goed gevonden wordt binnen de zoekresultaten van bijvoorbeeld zoekmachines als Google.

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de beste marketing-, SEO-, en ondernemerstips? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van VYZUAL en houdt onze blog met de meest actuele tips in de gaten.

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs