Als je je Facebookpagina gaat uitpluizen kom je altijd van die dingen tegen waarvan je niet wist dat ze bestonden. Ik heb drie handige Facebook opties voor je waarvan je waarschijnlijk het bestaan niet wist. Maar ze zijn wel heel handig!

1. Pagina likes verwijderen

Helaas komt het vaak voor, van die likes op je pagina waarvan je denkt….is dat wel een echt persoon? Vervolgens check je zijn/haar pagina en zie je dat dit een fake profiel is. Don’t worry! Je kan zo’n liker heel eenvoudig verwijderen en je kan diegene zelfs blokkeren. Waarom zeg ik dat nou!? Een liker verwijderen? Maar hoe meer likes je hebt hoe beter dat er uitziet toch?? NEEEJ…dat is niet waar, die likes vervuilen je edgerank alleen maar, dus weg ermee!

pagina likes verwijderen

Na stap 2 kom je op een pagina waar je dus al je fans ziet staan, selecteer degene die je wil verwijderen en ga dan rechtsboven aan naar het tandwieltje. Klik die aan en kies voor verwijderen.

2. Gebruik een sjabloon

Facebook zegt het zelf al: Kies een sjabloon met standaardknoppen en -tabbladen die zijn ontworpen om je pagina te verbeteren. Als je op je pagina bent en kiest voor tabbladen beheren kan je daar een sjabloon uitzoeken die volgens Facebook het beste werkt voor jouw pagina. Vergeet niet na het installeren van zo’n sjabloon je actieknop te checken of die juist is ingesteld.

3. Check je concurrenten

Je kan natuurlijk elke dag alle Facebookpagina’s van je concurrenten afgaan, maar Facebook heeft een veel handigere manier  Je kan dit vinden onderaan de pagina statistieken. Als je dus op je pagina bent en op statistieken drukt, even naar beneden scrollen en daar vind je het gedeelte pagina’s om in het oog te houden. Via de blauwe knop kan je elke pagina die jij maar wil toevoegen en uiteindelijk verschijnen daar de statistieken!

Je concurrent weet niet dat jij dit doet, het kan zijn dat hij/zij een bericht krijgt maar daarin zal niet staan dat jij hen in de gaten houdt. En oja, dit kan alleen als je 100 likes of meer hebt op je pagina.

check je concurrent

In de eerste kolom zie je het aantal pagina likes, in de tweede kolom de stijging van likes ten opzichte van de week ervoor, de derde kolom geeft aan hoeveel berichten er zijn geplaatst die week en de laatste kolom laat zien hoeveel reacties, opmerkingen of deelacties de pagina die week had.

Maar daarnaast is er nog iets leuks, want als je op de naam van de pagina klikt zie het meest populaire bericht van die week. Zo kan je natuurlijk weer wat inspiratie opdoen voor je eigen pagina.

Wat ik verder doe met de statistieken is kijken hoeveel acties er worden uitgevoerd op de pagina in verhouding tot het aantal berichten en likes. En als ik zie dat er een duidelijke stijging is kijk ik even wat er is gebeurt op de pagina om te kijken of dat in mijn voordeel kan werken. Zonder dat ik iets ga kopiëren natuurlijk!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden