fbpx

Een fijne werkplek creëren: 5 tips!

Een fijne werkplek creëren: 5 tips! Voor hoge productiviteit maar ook voor jou als persoon is het ontzettend belangrijk om een goed ingerichte werkplek te hebben. Een fijne werkplek creëren waar je je goed voelt en waar je goed kunt werken. Daarvoor zijn over het algemeen een aantal dingen belangrijk.

Een fijne werkplek creëren: 5 tips!

Voor hoge productiviteit maar ook voor jou als persoon is het ontzettend belangrijk om een goed ingerichte werkplek te hebben. Een fijne werkplek creëren waar je je goed voelt en waar je goed kunt werken. Daarvoor zijn over het algemeen een aantal dingen belangrijk. Let op, dit kan verschillen per persoon, maar over het algemeen geldt voor iedereen hetzelfde. Lees gauw de tips en kijk welke voor jou geldt!

1.  Wees creatief

Een creatieve werkplek zorgt voor een creatieve mind. Hang dus een leuk schilderij op of zet wat fotolijstjes neer met creatieve foto’s of motiverende teksten. Zorg dat je werkplek een beetje ‘gestyled’ is. Zo kun je wanneer je voor jezelf werkt ook af en toe aan je (potentiële) klanten laten zien hoe jouw werkplek er uit ziet, dit maakt het persoonlijk en vertrouwd om met jouw bedrijf samen te werken.

2.  Voeg groen toe

Een beetje groen, dus bijvoorbeeld een plantje op je werkplek staat leuk maar is ook goed voor het werkklimaat. Een Australisch onderzoek (2010) naar de invloed van planten op het kantoor geeft de volgende cijfers weer:

  • 37% minder angst en spanning
  • 38% minder vermoeidheid
  • 44% minder boosheid en vijandigheid
  • 30 tot 60% minder negatieve gevoelens en stress

Veel mensen denken dat het een fabeltje is dat groen op een werk of leerplek belangrijk is, maar het is dus daadwerkelijk wel belangrijk. Of je nu thuis werkt of op kantoor, zorg voor een beetje groen!

3.  Zorg voor genoeg licht en zuurstof

Daglicht bevordert jouw vermogen om goed te werken, doordat je scherp blijft. Maar daarnaast is daglicht ook belangrijk voor een goede nachtrust, wat de volgende dag natuurlijk weer positieve invloed heeft op jouw werk! Dit komt door je slaap/waak ritme die afhankelijk is van het stofje melatonine. De aanmaak van melatonine bevordert door een dag met veel daglicht en zorgt ervoor dat je ’s avonds lekker in slaap valt.

Zuurstof is ook belangrijk om scherp te blijven en je hersenen optimaal te laten werken. Zet dus altijd tijdens of voor het werken het raam op een kiertje.

een fijne werkplek creëren

4.  Rust is belangrijk bij hard werken

Wanneer je hard werkt is rust ontzettend belangrijk. Het kan zijn dat jij genoeg slaapt ’s nachts maar dat je je nog steeds vermoeid voelt overdag en tijdens het werken. Probeer dan eens tussen het werken door af en toe een pauze te nemen om volledig uit te rusten. Leg dus ook een telefoon even weg. Even helemaal niets. Dit hoeft maar 5 tot 10 minuten te zijn, maar zelfs dan kan het je werk sterk bevorderen. Je kunt gaan staan en je bijvoorbeeld even uitstrekken, maar een aanrader is om een comfortabele stoel op je kantoor te hebben staan. Voor een goed evenwicht is rust tijdens het werken net zo belangrijk!

5.  Houd je bureau netjes en opgeruimd

Een opgeruimd bureau betekend een opgeruimd hoofd. Alleen het is niet altijd even makkelijk om je bureau netjes te houden met van alles aan papierwerk, to-do lijstjes en spulletjes die op je bureau staan. Een tips is dat je aan papierwerk alleen op je bureau legt waar je écht mee bezig bent. De rest kun je opbergen in mappen, de mappen weer in een kast en niet op het bureau enzovoort. To-do lijsten kun je eventueel ook online maken als ze te veel rommel maken op jouw bureau. Zorg dat je een etui of een bekertje hebt voor alle pennen, markeerstiften en linialen of andere bureauspullen. Neem voor je gaat beginnen altijd 5 minuten om alles georganiseerd neer te leggen en je bent de hele dag nóg productiever!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs