Een link delen op Facebook, hoe doe je dat?

UPDATE: Een link delen op Facebook, hoe doe je dat? (o.b.v. een WordPress website)

Sinds eind juli 2017 is het niet meer mogelijk om de titel, foto of de tekst van een link die je wil delen aan te passen. Heeft de link geen foto dan kan je deze zelf toevoegen maar heeft de link wel een foto kan je die niet weghalen. Je kan alleen extra foto(s) toevoegen. Daarom is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw blogpost of pagina de juiste titel, tekst en foto heeft.

Een link delen op Facebook is heel eenvoudig! Je kopieert de link in de adresbalk van je browser en plakt deze in de statusupdate van Facebook. Maar….dan zie je dit:

Een link delen op Facebook

Aaaaargh, dat is echt niet wat je wil! Er moet namelijk een foto bij en je kan er geen begeleidende tekst onder schrijven. Daarnaast wil je dit ook niet voor andere delers. Want wanneer iemand jouw link wil delen krijgt hij of zij dit ook te zien. En dan kan je de foto nog wel aan hebben gepast in Facebook zelf. Maar je wil natuurlijk dat het er meteen zo uit ziet:

Een link delen op Facebook

Ziet het er bij jou zo uit? Dan doe je het helemaal goed, maar voor degene die het bovenste zien, zorg ervoor dat je een uitgelichte afbeelding upload en dat je de plugin Yoast SEO installeert. Deze zorgt ervoor dat je link en tekst er perfect uitzien op Facebook want er zit een speciale Facebook functie in! Doe dit ook voor al je pagina’s want deze kunnen ook gedeeld worden en je wil natuurlijk dat dat er zo goed mogelijk uitziet!

Heb je zeker weten alles goed staan maar ziet de link er nog steeds uit zoals op afbeelding 1? Maak dan gebruik van de Facebook Sharing Debugger. Je vult bovenaan de link in welke je wil delen en klikt op debug. Het kan zijn dat je daarna nog een paar keer op scrape agina moet klikken tot de juiste informatie naar voren komt.

Wil jij jouw Facebook marketing uitbesteden en samenwerken met VYZUAL? Ben jij een gedreven en ambitieuze ondernemer en wil je graag meer bezoekers op jouw website via Social Media kanalen? Dan helpt VYZUAL jou graag verder om jouw onderneming een boost te geven!

Wil jij meer informatie en tips lezen over online marketing? Lees dan meer op mijn blog!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden