fbpx

Een link delen of Facebook, hoe doe je dat?

UPDATE: Sinds eind juli 2017 is het niet meer mogelijk om de titel, foto of de tekst van een link die je wil delen aan te passen.

Onderstaande handleiding is op basis van een WordPress website.

Een link delen op Facebook is heel eenvoudig! Je kopieert de link in de adresbalk van je browser en plakt deze in de statusupdate van Facebook. Maar….dan zie je dit:

Aaaaargh, dat is echt niet wat je wil! Er moet namelijk een foto bij en je kan er geen begeleidende tekst onder schrijven. Daarnaast wil je dit ook niet voor andere delers. Want wanneer iemand jouw link wil delen, krijgt hij of zij dit ook te zien. Dit wil je natuurlijk meteen goed hebben staan!

Yoast SEO

De eerste stap is het installeren van de Yoast SEO plugin in je website. Wanneer je alles hebt ingesteld ga je naar de pagina of het bericht. Hier vul je de Yoast SEO box in en vergeet niet het tabblad Facebook. Deze zorgt ervoor dat je link en tekst er perfect uitzien op Facebook! Doe dit ook voor al je pagina’s en berichten want deze kunnen ook gedeeld worden en je wil natuurlijk dat dat er zo goed mogelijk uitziet!

Heb je alles goed staan maar ziet de link er nog steeds uit zoals op bovenstaande afbeelding? Maak dan gebruik van de Facebook Sharing Debugger. Je vult bovenaan de link in welke je wil delen en klikt op debug. Het kan zijn dat je daarna nog een paar keer op ‘scrape again’ moet klikken tot de juiste informatie naar voren komt.

Wil jij jouw Facebook marketing uitbesteden en samenwerken met VYZUAL? Ben jij een gedreven en ambitieuze ondernemer en wil je graag meer bezoekers op jouw website via Social Media kanalen? Dan helpt VYZUAL jou graag verder om jouw onderneming een boost te geven! Neem gerust contact op of vraag een offerte aan en laat ons je social media beheren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *