fbpx

Eigen bedrijf starten vanuit huis? Hoe pak je dat aan?

Na lang wikken en wegen heb je eindelijk de knoop doorgehakt, je gaat je huidige baan – in loondienst, opzeggen en een eigen bedrijf beginnen. Maar je wil niet direct investeren in een bedrijfspand. Een eigen bedrijf starten vanuit huis, hoe pak je dat aan? En mag dat zomaar? Wij

Na lang wikken en wegen heb je eindelijk de knoop doorgehakt, je gaat je huidige baan – in loondienst, opzeggen en een eigen bedrijf beginnen. Maar je wil niet direct investeren in een bedrijfspand. Een eigen bedrijf starten vanuit huis, hoe pak je dat aan? En mag dat zomaar? Wij vertellen je er alles over in deze blog!

De meeste ondernemers die een bedrijf starten vanuit huis, starten een eenmanszaak. Of je vanuit huis mag werken, hangt af van het beroep. Je kunt dus niet zomaar starten. Als je een vrij beroep kiest heb je geen toestemming nodig van de gemeente om dit vanuit huis te doen. Bij de Kamer van Koophandel kun je controleren of je een vrij beroep hebt. Wél gelden er een aantal regels vanuit de gemeente. In vrijwel iedere gemeente geldt dat je maximaal een derde van de woning mag benutten als bedrijfsruimte. Mits anders staat beschreven in de voorwaarden van je hypotheekverstrekker of huurbaas. We raden je aan om dit altijd even te checken, het kan namelijk ook zijn dat het absoluut niet mag. Daarnaast is het van belang dat je geen overlast veroorzaakt voor de buren. Een horecazaak in de logeerkamer of een openluchtwinkel in de tuin kun je wel vergeten. 😉 Voldoe je aan de bovengenoemde punten? Dan heb je alleen nog een goed idee en een pakkende bedrijfsnaam nodig. Daarna kun je jouw bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Of je nu vanuit je zolderkamer, de keukentafel of een eiland op Bali aan het werk gaat, het mag allemaal! Kortom, voor jezelf beginnen vanuit huis mag, maar er zitten wel een paar haken en ogen aan.

Ideeën eigen bedrijf vanuit huis

Verschillende ideeën zijn waarschijnlijk al de revue gepasseerd. Maar wat wil je nou écht? Er zijn zoveel mogelijkheden. Wij zetten een aantal ideeën voor een eigen bedrijf starten vanuit huis voor je op een rijtje:

  • Ben je gek op teksten schrijven? Dan is een eigen blogpagina misschien wel iets voor jou. Om daar echt geld mee te verdienen moet je andere bedrijven aanschrijven en hen promoten door middel van een artikel op jouw website. Daarnaast kun je ook aanbieden om blogs voor hun website te schrijven.
  • Geld verdienen als influencer. Daarvoor heb je wel een behoorlijk aantal volgers nodig en een groot bereik. Heb je dat? Dan kun je een hoop klussen binnen harken, voor spullen maar ook voor geld. En dat allemaal vanuit je eigen locatie!
  • Een webwinkel beginnen, klinkt dat interessant? Kies dan wel voor een product waarvan de concurrentie niet moordend is. Kleding is bijvoorbeeld een lastige branche, er is zoveel concurrentie. Het is lastig om daar succesvol in te worden, maar niets is onmogelijk natuurlijk.
  • Weddingplanner, een dream job voor veel vrouwen. Ben jij een regeltante? Dan is deze baan misschien wel voor jou bestemd.
  • Ben je dol op muziek? En zou jij jouw passen wel willen overbrengen op anderen? Doe een cursus en wordt muziekleraar!
  • Een beroep in de beautybranche kun je natuurlijk ook prima vanuit huis uitvoeren. Denk aan kapper, nagelstyliste, schoonheidsspecialist, masseuse enzovoort. Heb je een kleine ruimte over thuis? Dan kun je dit ombouwen tot jouw eigen salon!
Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs