fbpx

De juiste Facebook afmetingen en formaten

Facebook afmetingen en formaten zijn belangrijk om aan te houden voor een professionele uitstraling van je bedrijfspagina. One-size-fits-all geldt dus niet als we het hebben over de juiste Facebook afmetingen en formaten. Facebook heeft nogal wat metamorfoses ondergaan de afgelopen tijd en daarmee zijn dus ook wat veranderingen aangebracht in

Facebook afmetingen en formaten zijn belangrijk om aan te houden voor een professionele uitstraling van je bedrijfspagina. One-size-fits-all geldt dus niet als we het hebben over de juiste Facebook afmetingen en formaten. Facebook heeft nogal wat metamorfoses ondergaan de afgelopen tijd en daarmee zijn dus ook wat veranderingen aangebracht in het formaat van afbeeldingen. Daarom leggen wij je in deze blog graag uit wat nu het juiste formaat is voor je omslagfoto, profielfoto en posts op Facebook.

 

Afmetingen omslagfoto

De omslagfoto van Facebook wordt weergegeven als 820 pixels breed en 312 pixels hoog op een desktop. Op een smartphone is dat 640 pixels breed en 360 pixels hoog. Upload je een kleinere afbeelding? Dan wordt de afbeelding opgerekt. Er is ook een minimumgrootte van je omslagfoto’s: 400 x 150 pixels. Ervaar je problemen met de kwaliteit op een scherm met hogere resolutie? Dan kun je ook 1640 x 624 pixels proberen. Maak je gebruik van teksten in de afbeelding? Zorg er dan voor dat de tekst op alle apparaten zichtbaar is! 

Afmetingen profielfoto

Je profielfoto is een belangrijk element van je merk! De profielfoto wordt op een desktop weergegeven als 180 pixels breed en 180 pixels hoog. Op een smartphone is dit 128 pixels breed en 128 pixels hoog.  Het beste is om hier het grootste formaat aan te houden voor je profielfoto zelf gebruik ik altijd 500 x 500 pixels. Voor profielfoto’s en omslagfoto’s met een logo of tekst kun je voor een betere kwaliteit het beste een PNG-bestand gebruiken.

Afmetingen posts

De juiste afmeting van een afbeelding voor een rechthoekige post is 1200 pixels breed en 630 pixels hoog en voor een vierkante post is dat 1080 x 1080 pixels

Waarom is het zo belangrijk om je aan deze afmetingen te houden? Men liked onscherpe foto’s veel minder snel en daarnaast staat een scherpe profielfoto of omslagfoto natuurlijk veel professioneler dan een onscherpe foto. Probeer je aan de afmetingen te houden en voorkom onscherpe foto’s. Wil jij nog meer tips ontvangen over Facebook, Instagram, SEO teksten schrijven en meer? Houd dan onze blog in de gaten!

Je kunt je Facebookpagina zelf beheren of je Facebook marketing uitbesteden aan ons!

 

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten:

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs