fbpx Skip to content

De juiste Facebook afmetingen en formaten

De juiste Facebook afmetingen en formaten

Facebook afmetingen en formaten zijn belangrijk om aan te houden voor een professionele uitstraling van je bedrijfspagina. Je kunt Facebook zelf bijhouden of je Facebook marketing uitbesteden! Facebook heeft nog al wat metamorfoses ondergaan de afgelopen tijd en daarmee zijn dus ook wat veranderingen aangebracht in het formaat van afbeeldingen. Uiteraard is het erg belangrijk om op de hoogte te blijven van welke Facebook afmetingen maar ook welke Facebook formaten jij het best kunt gebruiken voor jouw (bedrijfs)pagina. Daarom leg ik je in deze korte maar krachtige blog graag uit wat nu het juiste formaat is voor je omslagfoto, profielfoto en post van je bedrijfspagina. Je kunt Facebook zelf bijhouden of je Facebook marketing uitbesteden! Mocht je het graag zelf willen doen, volgen hierna een aantal handige tips voor de juiste Facebook afmetingen van afbeeldingen.

Afmetingen omslagfoto

De juiste afmeting voor je omslagfoto is 1600 pixels breed en 925 pixels hoog. De omslagfoto wordt op computers met een smaller formaat weergegeven en op telefoons is het volledige formaat zichtbaar. Zorg er dus voor wanneer je tekst in de foto plaatst dit op alle apparaten zichtbaar is.

Afmetingen profielfoto

De profielfoto wordt op computers met een formaat van 180 x 180 pixels en op je telefoon met 128 x 128 pixels weergegeven. Het beste is om hier het grootste formaat aan te houden voor je profielfoto zelf gebruik ik altijd 500 x 500 pixels.

Voor profielfoto’s en omslagfoto’s met je logo of tekst kun je voor een betere kwaliteit het beste een PNG-bestand gebruiken.

Afmetingen posts

De juiste afmeting voor een afbeelding in je post is 1200 x 630 pixels voor een rechthoekige afbeelding of 1080 x 1080 pixel voor een vierkante afbeelding.

Waarom is het zo belangrijk om je aan deze afmetingen te houden? Mensen liken onscherpe foto’s veel minder en daarnaast staat een scherpe profielfoto of omslagfoto natuurlijk veel professioneler dan een onscherpe foto.

Dit was een korte maar krachtige blog! Probeer je aan de afmetingen te houden en voorkom onscherpe foto’s. Wil jij nog meer tips ontvangen over Facebook, Instagram, SEO teksten schrijven en meer? Hou dan mijn blog in de gaten!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Sharing is caring!

Onze diensten

Meer blogs