fbpx

Handige SEO trick: gebruik anchor links op je website!

Dit blogbericht gaat over anchor links voor je SEO. Wanneer je je eigen website hebt, weet je vast al dat de optimalisatie van je website voor zoekmachines als Google een oneindige strijd kan zijn. Toch kan het anders! Wat zijn anchor links? Waar zijn anchor links goed voor? Hoe plaats

Dit blogbericht gaat over anchor links voor je SEO. Wanneer je je eigen website hebt, weet je vast al dat de optimalisatie van je website voor zoekmachines als Google een oneindige strijd kan zijn. Toch kan het anders!

Wat zijn anchor links?
Waar zijn anchor links goed voor?
Hoe plaats je die anchor links?

Hulp bij het optimaliseren van je website (SEO)

Met behulp van een aantal onwijs belangrijke SEO tricks kan jij ervoor zorgen dat jouw pagina’s voor een langere periode boven in Google komen te staan. Deze SEO tricks zorgen ervoor dat er meer (en vaak ook echt heel veel) bezoekers op jouw website terecht komen. Op de blog van VYZUAL vind je met regelmaat handige SEO tricks die jou hierbij helpen. Maar om meteen een handje te helpen en direct aan de slag te kunnen, ontvang je hier alvast de eerste!

De handige SEO trick van VYZUAL

De handige SEO trick is om anchor links te gebruiken op je website! Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt en dat je er dan ook geen voorstelling van kunt maken. De naam verraad de functie van anchor links al wel een beetje!

Anchor links zijn links binnen dezelfde pagina. Je verwijst dus eigenlijk naar een ander gedeelte van de tekst binnen dezelfde pagina. Met dezelfde pagina wordt de pagina bedoeld waar je vandaan linkt én waar je naartoe linkt. Dus nu even alle linkjes die je op je website kunt plaatsen op een rijtje. Je hebt extern links, dat zijn de links naar een andere webpagina. Je hebt interne links, dit zijn de links op jouw pagina, die naar een andere pagina op jouw eigen website linken. En dan heb je dus ook nog anchor links, links op jouw eigen pagina die de bezoeker alleen maar doorverwijst naar een ander gedeelte van dezelfde pagina.

Anchor links op je eigen pagina zijn goed voor een aantal verschillende factoren van je website:

– De links die binnen je eigen pagina doorlinken zijn onwijs goed voor je SEO;
– Deze links zorgen voor overzichtelijkheid op je website;
– Doormiddel van de links bouw je structuur op binnen je pagina;
– Bezoekers van jouw website hoeven (vooral bij heel erg lange teksten) niet alles door te zoeken op jouw website;
– Door de voordelen hierboven zorg je ervoor dat je bezoeker tevreden is over jouw website, en dus ook weer terugkomt op jouw website;
– Je kunt zelf een stuk meer invloed uitoefenen op waar bezoekers heen gaan binnen jouw website. Het kunt namelijk zelf de titel van de verwijzing kiezen, maar ook het gedeelte
van de tekst waar extra naartoe verwezen wordt. Is er dus een gedeelte waarvan je graag wilt dat bezoekers die lezen? Dan gaat de links uiteraard daar naartoe!

Het plaatsen van zo’n links kan op twee manieren. De eerste manier is een iets technische manier, namelijk met behulp van een HTML code, zoals we in deze blog hebben gedaan. De tweede manier (deze is een stuk makkelijker en toegankelijker) is om het via plugins te doen indien je werkt met een WordPress website. Voorbeelden van zulke plugins zijn: TinyMCE Advanced en WP Edit. Wil jij toch graag weten hoe je zelf een code maakt voor anchor links? Je mag me dit altijd laten weten in een berichtje! Wie weet leg ik dit in het volgende bericht dan nog extra uitgebreid voor je uit!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs