fbpx

Gratis volgers op Instagram creëren, hoe doe je dat?

Uit het Nationale Social Media onderzoek is gebleken dat Instagram ook in 2023 één van de populairste social media platforms is. Hoe kan het ook anders met meer dan 1.28 miljard maandelijkse actieve gebruikers!? Nu vraag jij je af: “Gratis volgers op Instagram creëren, hoe doe je dat?”. Of je

Uit het Nationale Social Media onderzoek is gebleken dat Instagram ook in 2023 één van de populairste social media platforms is. Hoe kan het ook anders met meer dan 1.28 miljard maandelijkse actieve gebruikers!? Nu vraag jij je af: “Gratis volgers op Instagram creëren, hoe doe je dat?”. Of je nu een bedrijfspagina hebt of een persoonlijke pagina, met deze 5 simpele stappen kun jij, gratis en voor niets, het aantal volgers verdubbelen!

Post consequent

Een veelgemaakte fout is dat men denk dat je heel veel moet posten om gezien te worden. Echter wordt dit gezien als spam en zullen jouw volgers juist afhaken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, doe dat dus vooral niet. Post consequent een aantal keer per week en vergeet vooral je story’s niet mee te nemen. Een story plaatsen is ook een zeer effectieve manier om interactie te creëren en een grote doelgroep te bereiken. Dat geldt ook voor reels, een zeer effectieve manier om je bereik te vergroten. Elke week een inspirerende reel maakt al het verschil! Vind je het lastig om er steeds aan te moeten denken dat je iets moet posten? Plan dan via Business Facebook je posts van tevoren in. Een kind kan de was doen!

Interactie

Dit is misschien wel één van de meest effectieve tips om je aantal volgers een boost te geven. Zorg voor interactie door mensen die voor jou interessant zijn te volgen, berichten van hen te liken of een comment te plaatsen. In de meeste gevallen ontvang je ook een follow, like of comment terug. Op die manier bouw je een netwerk op en zal Instagram jou gaan zien als waardevolle gebruiker. Support elkaar en verdubbel je volgers!

Hoogwaardige content

We houden nou eenmaal van mooie plaatjes, het is dan ook belangrijk dat jouw content van goede kwaliteit is. Hoe beter de content, hoe interessanter je bent voor Instagram. Schiet jouw content met een goede camera of telefoon met goede camera. Naast een mooi plaatje is een pakkende tekst ook niet onbelangrijk. Zet in tekst een aantal leuke tips, een grappige quote of beschrijving. Maak er geen eindeloze teksten van, dan scrollen jouw volgers door.

Kies een thema

Een thema zorgt ervoor dat volgers jou makkelijker weten te vinden. Ben je gek op reizen? Post dan fijne reisplaatjes met waardevolle tips. Ben je een echte fashionista? Post dan mode gerelateerde tips in inspirerende reels. Reken maar dat jij nieuwe volgers aantrekt! Bovendien trek je op die manier ook echt volgers aan die jou ook volgen omdat ze jouw content interessant vinden. De kans op interactie met je volgers is hierdoor ook groter en de kans op ‘spookvolgers’ is kleiner.

De kracht van hashtags

Hashtags kun je op social media vergelijken met keywords. Relevante zoekwoorden die passen bij de post. Je verhoogt je vindbaarheid en je creëert meer engagement. We raden aan om niet te veel hashtags te gebruiken, maximaal 10. Het voordeel van hashtags is dat je naast jouw volgers ook gebruikers bereikt die jou nog niet volgen.

Ben jij niet helemaal thuis in social media? Of heb je er zelf te weinig tijd voor? Wij helpen je graag met het beheren van je social media kanalen. We zorgen voor de juiste content, interactie, consequent posten een duidelijk thema en relevante hashtags. Neem contact met ons op of vraag een offerte aan!

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs