fbpx Skip to content

3 handige Facebook opties

De mogelijkheden binnen social media veranderen non-stop. Ieder platform blijft zich ontwikkelen, er komen continue nieuwe features bij. Dat geldt ook voor Facebook. Ben jij up-to-date wat Facebook betreft? Wij hebben 3 handige Facebook opties die je waarschijnlijk niet kende hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. De facebook advertenties van je concurrenten bekijken

Ben je benieuwd of jouw concurrenten adverteren? Of wil je inspiratie op doen voor advertenties via je concurrenten? Het is heel eenvoudig om de advertenties van een pagina in te zien. Bezoek de Facebookpagina van je concurrent, scroll naar beneden en zoek het vakje paginatransparantie. Klik op alles weergeven en er opent zich een pop-up. Daar kies je naar advertentiebibliotheek.

Hier zie je o.a. de advertenties die op dat moment actief zijn. Je kan op deze manier inspiratie opdoen uit de advertenties. Maar je kan ook vergelijken met je eigen advertenties. Is je concurrent succesvol, kijk dan of je je eigen advertenties kan aanpassen, maar blijf wel uniek! We don’t like copycats!

2. Wanneer zijn mijn volgers actief?

Met de nieuwe planner in Facebook is het super eenvoudig om posts in te plannen. Daarnaast geeft Facebook aan wanneer en op welke tijd jouw volgers het meest actief waren. Daar wil je natuurlijk gebruik van maken! Wil je weten wanneer jouw posts überhaupt het beste geplaatst kunnen worden? Probeer het eens als volgt. Plaats in de eerste week iedere ochtend een bericht, in week 2 iedere middag een post, in week 3 iedere avond een post en in week 4 later op de avond een post. Na vier weken kan je de weken naast elkaar leggen en zul je zien welke dagen en welke tijden voor het meeste bereik hebben gezorgd.

3. Stories inplannen

Plan jij je posts vooruit? Maar ben je nadat je post online staat nog bezig met de storie die erbij hoort? Deze kan je ook inplannen! Gebruik hiervoor de business suite app op je telefoon. Met deze app kan je een storie maken en ook verschillende stickers, teksten en gifjes erin zetten en daarna heel eenvoudig inplannen.

Wat vond jij van onze 3 handige Facebook opties? Heb jij zelf weinig tijd om je social media kanalen up-to-date te houden? Laat je social media uitbesteden! Wij nemen graag alles voor je uit handen! Neem gerust eens contact met ons op. 

Sharing is caring!

Onze diensten

Meer blogs