fbpx

Het verschil tussen een website en een webshop laten maken

Ben je benieuwd naar wat nu het verschil tussen een website en een webshop laten maken is? Weet je misschien nog niet of je het best voor een website of een webshop kunt kiezen en wat de voordelen zijn? Lees dan gauw deze blog over het verschil tussen een website

Ben je benieuwd naar wat nu het verschil tussen een website en een webshop laten maken is? Weet je misschien nog niet of je het best voor een website of een webshop kunt kiezen en wat de voordelen zijn? Lees dan gauw deze blog over het verschil tussen een website en een webshop.

Wat is een website?

Een website is de verzamelnaam voor de verschillende webpagina’s binnen één URL, ofwel domeinnaam. Op een website staat media zoals teksten, foto’s en video’s. Iedere website neemt een “plekje binnen het internet” aan ruimte in beslag, dit wordt de webhosting genoemd.

Wat is een webshop?

Iedere webshop is een website, maar niet iedere website is een webshop. Maar wat is dan een webshop en wat maakt deze verschillend van websites? Een webshop is een website op het internet waarop producten of diensten worden verkocht. Het is dus eigenlijk een online winkel waarin producten of diensten verkocht worden. Dit wordt gedaan middels een productencatalogus waaraan artikelen toegevoegd kunnen worden. Deze kunnen via een online winkelwagentje worden afgerekend. Online bestellen via een webshop is razend populair en wordt steeds meer gedaan. Hierdoor is een webshop een aantrekkelijke tool voor ondernemers die producten of diensten online willen verkopen.

Voordelen van een website laten maken

De voordelen van een website laten maken zijn onder andere dat een website laten maken vaak goedkoper is dan een webshop laten maken. Echter is een website een zeer goed medium om potentiële klanten te bereiken. Je kunt als ondernemer makkelijk en snel je product laten zien en vertellen over jou zelf of je bedrijf. Wanneer je een website laten maken hebt, kun je deze gebruiken om mensen naar jouw fysieke winkel te sturen of om je verhaal over te brengen. Een goede website is representatief, professioneel en toegankelijk voor jouw specifieke doelgroep. Een ander voordeel van een website laten maken is dat een website en huisstijl en een logo bevat. Daarnaast kun je afbeeldingen en andere media op je website plaatsen waardoor de potentiële klant visueel geprikkeld wordt.

Voordelen van een webshop laten maken

De voordelen van een webshop laten maken zijn dat je een winkel hebt die dag en nacht toegankelijk is voor de klant. Dit kan een groot positief effect hebben op de omzet van je bedrijf. Daarnaast is een goede webshop overzichtelijk, waardoor de potentiële klant terecht komt bij wat hij of zij zoekt. Hiermee houd je de klanttevredenheid hoog, en verbeter je wederom ook weer je omzet. Een ander groot voordeel van een webshop laten maken is dat er bij de verkoop van je producten of diensten geen personeel nodig is. Hiermee kan een groot deel aan kosten bespaard worden.

Kan ik het best een website of een webshop laten maken?

Ben jij voor jezelf de afweging aan het maken of je een website of webshop nodig hebt voor je bedrijf of voor jezelf? Het is volledig afhankelijk van het doel van jouw onderneming en/of website, welk website type het beste bij jou past. Door de bovenstaande voordelen van een website en de voordelen van een webshop te vergelijken, kun je misschien de keuze tussen een website en webshop al wel maken. Vind je dit nog lastig? VYZUAL helpt jou graag met het maken van de beste keuze. Voor vragen over websites of webshops mag je altijd contact met ons opnemen.

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs