fbpx

10 handige Instagram tips voor beginners

10 Handige Instagram tips voor beginners Voor ieder bedrijf is Instagram belangrijk voor je Social Media strategie. Steeds meer bedrijven maken er ook gebruik van. Uit marketing onderzoek is gebleken dat Instagram het snelst groeiende social medium is. Instagram heeft in Nederland al meer dan 4,1 miljoen gebruikers! Genoeg redenen

10 Handige Instagram tips voor beginners

Voor ieder bedrijf is Instagram belangrijk voor je Social Media strategie. Steeds meer bedrijven maken er ook gebruik van. Uit marketing onderzoek is gebleken dat Instagram het snelst groeiende social medium is. Instagram heeft in Nederland al meer dan 4,1 miljoen gebruikers! Genoeg redenen dus om actief te zijn op Instagram. Maar dat is niet voor iedereen even makkelijk, dus hier wat Instagram tips!

  1. Instagram draait om foto’s. Zorg dus dat je kwalitatieve en interessante foto’s post. De foto is veel belangrijker dan het bijschrift. Probeer scherpe foto’s te plaatsen en het liefst professioneel genomen foto’s.
  2. In de biografie kun je verwijzen naar je site met een werkende link. Zet hier dus jouw website in. Onder foto’s werken linkjes niet dus hier heeft het weinig zin om een website te plaatsen. Wat je wel kunt doen is onder de foto verwijzen naar de link ik je biografie.
  3. Maar het vermakelijk en interessant voor bezoekers om op jouw instagram pagina te zijn. Wissel af en toe af tussen foto’s en tekstfoto’s, met bijvoorbeeld motiverende teksten of tips. Het is voor een bezoeker vaak niet interessant om elke dag alleen maar jouw producten langs te zien komen.
  4. Volg personen die passen binnen jouw doelgroep. Wanneer deze personen je terug volgen kun je ze makkelijker bereiken.
  5. Hou je Instagram persoonlijk, door af en toe een persoonlijk bericht te plaatsen. Maak hem niet te persoonlijk, dus laat niet perse zien hoe jouw kledingkast er uitziet. Maar laat bijvoorbeeld af en toe zien hoe de werkdag van jouw personeel of jou zelf er uit ziet. Of plaats een foto van bijvoorbeeld nieuw personeel of personeelsavonden.
  6. Voeg eventueel veel gezochte hashtags toe aan jouw bericht zodat je bericht beter gevonden wordt.
  7. Plaats af en toe ook berichten die een reactie uitlokken, zodat er interactie is op jouw pagina! Je kunt ook een vraag onder je bericht plaatsen zodat bezoekers kunnen antwoorden.
  8. Plaats af en toe een recensie van een blije klant op je bericht, of zet af en toe iemand in het zonnetje! Dit maakt je profiel lekker positief en dit voelt vertrouwd voor de bezoeker.
  9. Zet naast je link in de biografie ook duidelijk je bedrijfsgegevens en waar je bedrijf voor staat. De biografie staat boven aan je pagina en valt dus erg op voor de bezoeker.
  10. Plaats af en toe een Instagram story. Die vind je boven aan jouw tijdlijn. Met Instagram stories heb je een groot bereik omdat het steeds vaker wordt bekeken door bezoekers. Je story is een kort filmpje. Wees creatief met dit filmpje, gebruik bijvoorbeeld eens de app Boomerang. Dit is een app die je filmpjes van voor naar achter en anders afspeelt, wat een grappig effect geeft. De app is te downloaden voor Apple en Android.

Naast deze Instagram tips heeft VYZUAL voor jullie nog één gouden tip! Voor ieder bedrijf, ongeacht deze klein of groot is, is het goed om Instagram te gebruiken wanneer je publiek wilt bereiken. Lees hier meer over in het bericht Instagram voor je bedrijf? Doen!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs