fbpx

Instagram is echt booming én heel erg verslavend, althans dat vinden wij! Wij besteden maar al te graag wat uurtjes per dag aan lekker scrollen, liken, inspiratie opdoen en nog meer scrollen en liken. De tijd van random foto’s posten is voorbij, we maken er tegenwoordig een sport van om een mooie Instagram feed te creëren. Zeker voor bedrijven is dit een must! Maar het is nog best lastig… Waar moet je allemaal op letten? Het valt best mee hoor! Wij delen graag 5 Instagram tips voor een mooie feed met jou! 

5 Instagram tips voor een mooie feed

  1. De kwaliteit van je foto’s

De kwaliteit van je foto’s is natuurlijk heel belangrijk. Een onscherpe of onduidelijke foto is niet aantrekkelijk. We houden allemaal van kwaliteit, zeker als we ernaar moeten kijken. Gebruik een goede camera! Heb jij een iPhone 11 of een pro? Lucky Bastard! Heb je die niet? Niet getreurd, er zijn uiteraard meerdere telefoons met een goede camera en met wat bewerkingen kun je de kwaliteit van jouw foto’s ook verbeteren!

  1. Ga eropuit voor foto’s

Wie gaat eropuit om mooie foto’s te schieten? QUILTY! Na een tijdje heb je ieder hoekje in huis, op het kantoor, in de tuin tuin of op het balkon wel op de foto staan. Hoe leuk is de tuin van de buren? Het park op de hoek of dat fancy koffietentje in de stad? Maak er een gezellig dagje van, ga lekker lunchen en schiet ondertussen wat nieuwe foto’s. Je hebt een leuke dag en een volle telefoon met toffe foto’s voor social media!

  1. Gebruik consistent dezelfde filter

Het gebruik van filters, iedereen doet het. Toch? Wij wel hoor! De zee iets blauwer, je benen iets bruiner of het gras iets groener. Gewoon wat kleine aanpassingen om je foto net wat aantrekkelijker te maken. Maar let er wel op dat je bij iedere foto in je feed dezelfde filter gebruikt, dit zorgt voor een consistent beeld. Maak je gebruik van verschillende filters? Dan zal dit rommelig ogen in je feed en dat is precies wat je niet wilt!

  1. Plaats afwisselende foto’s

Iedereen houdt van afwisseling, dat is algemeen bekend. Zo werkt dat ook op social media. Je wil niet dat je volgers afhaken omdat je elke week een foto plaatst in dezelfde outfit, met je kat op schoot in de stoel bij het raam naast de bananenplant. Doordat je eropuit gaat om foto’s te maken kun je afwisselende foto’s plaatsen. Dat houdt jouw feed spannend en jouw volgers blijven geïnteresseerd!

  1. Maak gebruik van een preview app

Wij zijn fan! Het gebruik van een preview app maakt het leven van Instagram zó veel makkelijker. Je kunt van tevoren bekijken hoe jouw nieuwe foto matcht met je feed. Zo hoef je nooit meer eerst een foto te plaatsen om het vervolgens weer te verwijderen omdat het er niet mooi uit ziet bij de rest. Superhandig! Er zijn verschillende apps te gebruiken hiervoor.

Met deze 5 Instagram tips voor een mooie feed wordt jouw feed een feestje om naar te kijken. Misschien scoor je er ook nog wat extra volgers mee. Lukt het jou niet om een fantastische feed te creëren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag! Lees ook onze blog over adverteren op Instagram.

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *