fbpx

Instagram is een platform dat zich continu blijft ontwikkelen, er komen steeds nieuwe features bij. Het algoritme beïnvloeden? De beste manier daarvoor veranderd ook steeds. Waar je eerder – toen Instagram nog in de kinderschoenen stond, alleen een foto kon delen kun je nu zoveel meer. Van een video post tot reels en van stories tot highlights. De mogelijkheden zijn eindeloos, ook voor bedrijven!

Instagram bedrijfsaccount

Het is mogelijk om je Instagram account om te zetten naar een bedrijfsaccount. Het grootste voordeel hiervan is de contactbutton die daarna verschijnt. Zo kan een bezoeker van je Insta heel gemakkelijk en snel contact opnemen. Ook is het mogelijk om statistieken in te zien, zo krijg je meer informatie over je volgers.

Instagram Stories

In het begin was ik ook een beetje sceptisch over Instagram Stories, want ik vond het maar na-apen van Snapchat. Instagram heeft duidelijk geluisterd en daarom is het nu mogelijk om een link naar je website in je story te plaatsen. In de story zelf komt dan onderin een swipe-icoon om mensen uit te nodigen meer te weten te komen over het onderwerp van de story. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de ingestelde webpagina.

De optie is vooral handig voor bloggers die dan doorlinken naar hun blog op zijn/haar website. Maar je kan het natuurlijk ook met producten doen, een story over jouw collectie met daarin een link naar het product op je website. Zo kan de klant meteen bestellen en hoeft hij/zij niet eerst naar je website te gaan.

Producten taggen

Instagram is bezig om het makkelijker te maken aankopen te doen vanuit de app. Daarom is Instagram bezig met het toevoegen van diverse opties aan de post om je product nog beter te kunnen promoten. Wanneer dit gebeurt zal je na de update max. 5 producten in een foto kunnen taggen. De tag wordt zichtbaar wanneer iemand op de foto drukt. Zodra je dan op de tag klikt, krijg je de prijs van het product te zien en kan je doorklikken voor extra informatie. Ook zal er een shop now link komen, zodra iemand daar op klikt wordt diegene doorgestuurd naar je webshop/website.

Sommige onderdelen zitten nog in de testfase, dus het kan even duren voor het bij iedereen mogelijk is. Maar Instagram gaat er zeker wel op vooruit en ik raad het je dus ook aan om voor je bedrijf te gebruiken. Liever social media uitbesteden? Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *