fbpx

Is de meta omschrijving korter geworden? JA! Belangrijke tips!

Google heeft de meta omschrijving korter gemaakt in mei 2018. De omschrijving was in december verlengt van 155 naar 320 woorden, maar dit is nu voor een groot deel weer teruggedraaid. Online is te vinden dat een werknemer van Google bevestigt dat de snippet korter is geworden dan het de

Google heeft de meta omschrijving korter gemaakt in mei 2018. De omschrijving was in december verlengt van 155 naar 320 woorden, maar dit is nu voor een groot deel weer teruggedraaid. Online is te vinden dat een werknemer van Google bevestigt dat de snippet korter is geworden dan het de afgelopen weken was, echter wel langer dan voor December.

Een aantal tips speciaal omdat de meta omschrijving korter is geworden:

Tip 1: zorg ervoor dat jouw meta description ongeveer tussen de 150 en 160 karakters houdt en de titel rond de 70 karakters. De lengtes kun je testen op portent.

Wanneer je dit niet doet kapt Google je omschrijving af met puntjes (…) Eerlijk gezegd kwam ik er zelf ook pas net achter dat de meta omschrijving korter is geworden, dus dit ga ik zelf nog aanpassen. Ik wou dit eerst graag met jullie delen voordat ik ermee aan de slag ging!

Tip 2: zorg ervoor dat jouw meta beschrijving kort maar krachtig is! Schrijf dus eventueel voor jezelf een aantal steekwoorden op die je er sowieso in wil hebben staan! Zorg ervoor dat het woord of de zin waarop je gevonden wilt worden in Google in de meta omschrijving staat.

Tip 3: wanneer je geen meta beschrijving invult kan het zijn dat Google een aantal stukken uit jouw tekst gebruikt als meta omschrijving. Dit ziet er in de meeste gevallen minder mooi uit dan wanneer je zelf een meta omschrijving schrijft. Schrijf dus altijd een meta beschrijving.

Succes met het aanpassen! Heb je nog een vraag? Vragen en/of opmerkingen kun je onder aan de pagina kwijt! Voor meer tips omtrent websites bouwen, social media, SEO en tips voor op werk kun je altijd mijn blogberichten lezen!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs