fbpx

Vijf tips voor mooie foto’s met je telefoon

Vijf tips voor mooie foto’s met je telefoon Deze vijf tips gaan jou helpen bij het maken van mooie foto’s met je telefoon. Ik heb vijf tips op een rijtje gezet die je heel eenvoudig zelf kan toepassen zodat je je foto’s daarna meteen kan delen op Social Media. Tip

Vijf tips voor mooie foto’s met je telefoon

Deze vijf tips gaan jou helpen bij het maken van mooie foto’s met je telefoon. Ik heb vijf tips op een rijtje gezet die je heel eenvoudig zelf kan toepassen zodat je je foto’s daarna meteen kan delen op Social Media.

Tip 1: gebruik het beeldraster
Denk aan de gulden snede. De streepjes die negen hokjes op je beeldscherm weergeven zitten er niet voor niks. De mooiste foto’s maak je wanneer je de focus legt op één van de hoeken van het vierkantje in het midden. Op die manier ontstaat er een gelijkwaardige verdeling binnen de afbeelding. Dit is de gulden snede in de notendop. Die gulden snede houdt nog veel meer in, maar als je dit als basisregel aanhoudt kom je al een heel eind. Bij de nieuwe ios moet je het raster zelf inschakelen via instellingen dat doe je zo:
Open Instellingen
Ga naar ‘Foto’s en Camera’
Veeg naar beneden tot ‘Raster’
Schakel de functie in via de schakelaar

Tip 2: maak je eigen filter
Probeer het filter-effect te realiseren zonder een filter-functie te gebruiken. Dit doe je bijvoorbeeld door de zon écht in een mooie hoek in de foto te laten schijnen. Als je bijvoorbeeld een portretfoto van iemand maakt en de persoon in kwestie als silhouet wil weergeven met een mooi zonnestraaltje in de hoek van het beeld, kun je dit doen door (hoe gek het ook klinkt) je flitser te gebruiken. Je flitst dan namelijk de zon weg waar de persoon staat, zodat de persoon te zien is en niet opgeslokt wordt door het zonlicht en de zonnestralen blijven ook zichtbaar. Een leuk effect, waarvan bijna niemand weet dat het zo kan.

Tip 3: gebruik daglicht
Het is een trend om hele lichte foto’s te maken. Een veel gebruikte truc van bloggers. Pas wel op dat je de foto niet overbelicht. Mooie lichte foto’s maak je in daglicht. Door meer afstand te nemen vanaf het te fotograferen onderwerp vang je meer licht. Na het maken van de foto kun je het product dichterbij halen door in te zoomen en je foto uit te snijden. Let erop dat het product wel scherp blijft.

Tip 4: to flits or not to flits
Gebruik (behalve voor het wegflitsen van zonlicht) bij voorkeur nooit een flitser. Een flitser is handig bij het zoeken van een sleutelbos in je handtas of bij het zoeken van een verloren contactlens, maar bij fotografie wordt de voorkeur gegeven aan natuurlijk licht. De standaard flitser op je telefoon maakt een foto koel en klinisch. Dat is zonde. Voor een mooie foto gebruik je natuurlijk zonlicht om de foto te belichten. Het is jammer dat we in Nederland wonen en dat de zon hier niet zo ontzettend vaak schijnt. Wil je per se een flitser gebruiken, breek dan de kracht van de flits met bijvoorbeeld een vloeipapiertje voor de lens om het wat natuurlijker over te laten komen.

Tip 5: door het raam
Als je een foto door een ruit maakt, krijg je een weerspiegeling en dat is niet leuk. Flitsen heeft hier al helemaal geen zin, want je foto wordt dan één grote witte vlek. Als je toch door een raam wil fotograferen (bijvoorbeeld als je op vakantie in een tourbus zit of je dobbert ergens door de grachten in een rondvaartboot), druk dan de lens van je camera zo dicht mogelijk tegen de ruit aan, zodat de weerspiegeling minimaal tot niet wordt. Tada, mooie foto!

Bron: Ze.nl

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs