fbpx

Het wordt voor offline bedrijven steeds belangrijker om online zichtbaar te worden en online producten of diensten aan te bieden. Maar hoe kun je nu in een korte tijd online producten gaan verkopen zonder dat je daarvoor moet investeren in een (dure) webshop? Heel easy! Heb jij een Facebookpagina? Dan kan je daar een Facebookwinkel aan koppelen, zo heb je binnen no-time een webshop online staan.  Links op je Facebookpagina staan verschillende tabbladen zoals; berichten, foto’s en evenementen, hier kan je het tabblad shoppen aan toevoegen. Daarna kun je starten met het toevoegen van de producten. Upload een duidelijke foto, vul de productnaam in, de prijs en een goede omschrijving. Je kan eventueel ook de producten taggen in je berichten, zo stuur je klanten direct naar het juiste product toe. De Facebookwinkel is geheel gratis te gebruiken. Zie je het tabblad shoppen niet staan? Het tabblad kun je toevoegen via instellingen. In het menu kies je voor sjablonen en tabbladen, onderaan klik je op de button tabblad toevoegen en voilà, jouw Facebookwinkel is klaar voor gebruik! Heb jij naast een Facebookpagina een Instagram account? Dan kan je Facebook en Instagram aan elkaar koppelen. Je moet wel een Instagram bedrijfsaccount hebben voor deze optie. Ook in WhatsApp kan je een online catalogus starten. Download de WhatsApp business app, zet je profiel om in een zakelijk account en upload je producten in de catalogus.

Drie extra tips voor het online verkopen van producten

  1. Start een online screen service voor WhatsApp

Door de screen service kan je het verkopen via WhatsApp persoonlijk houden. Laat de klant jou een appje sturen wanneer hij/zij iets nodig heeft, bel de klant op met WhatsApp video en zo kunnen jullie samen online de winkel door om het juiste product te vinden. Je laat je klant daarna gemakkelijk afrekenen via een betaalverzoek of indien mogelijk met pin aan de deur.

  1. Maak een account aan op Mollie.com

Jeuken je handen al? En wil jij graag online gaan verkopen? Maak een account aan via Mollie.com om zo online betalingen te kunnen ontvangen. Je kan met Mollie betaallinks aanmaken per product.

  1. Afhalen en bezorgen

Wil je de bestellingen laten afhalen of laat je de producten bezorgen? Wanneer je kiest voor afhalen noteer dan goed wanneer en wie er komt en wat er mogelijk is voor de klant. Wil je gaan bezorgen plan dan een vast tijdvak in wanneer je gaat bezorgen, zo weten je klanten wanneer ze hun bestelling kunnen verwachten.

Lukt het instellen van je Facebook, Instagram of WhatsApp shop niet? Wij helpen je graag! Samen lopen we telefonisch alle stappen door voor het instellen van één van de shops en indien nodig word je geholpen doormiddel van beeldbellen.

Wil je je Facebook en Instagram shop liever gelijk laten inrichten zonder er zelf al te veel tijd in te steken? Wij voegen max. 3 producten toe als voorbeeld, zodat je daarna zelf verder kan.

Mail of bel ons gerust!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *