fbpx

SEO: 5 dingen die je niet moet doen

Content kopiëren van andere websites Het is belangrijk dat je nooit, maar dan ook nooit content kopieert en op je eigen website plaatst. Dit zorgt er in sommige gevallen voor dat de gehele pagina, of zelfs de hele website waarop deze gekopieerde tekst staat, niet meer gevonden wordt door Google.

Content kopiëren van andere websites
Het is belangrijk dat je nooit, maar dan ook nooit content kopieert en op je eigen website plaatst. Dit zorgt er in sommige gevallen voor dat de gehele pagina, of zelfs de hele website waarop deze gekopieerde tekst staat, niet meer gevonden wordt door Google.

Dezelfde teksten vaker op je website gebruiken
Let er op dat je niet op verschillende pagina’s van je eigen website, dezelfde tekst hebt staan. Schrijf voor iedere pagina en bericht sterke en unieke content. Als je dit lastig vindt, of hier weinig tijd voor hebt, kun je je teksten laten schrijven door een specialist.

Pas op met externe links
Het plaatsen van uitgaande links op jouw website is belangrijk voor je SEO. Wel is het van groot belang dat deze links wel linken naar waardevolle websites. Wanneer je allemaal links op je pagina hebt staan, die naar websites met virussen of te veel advertenties leiden, is dit slecht voor je SEO.

Overoptimaliseren
Pas op voor het overoptimaliseren van je zoekwoord! Je ziet vaak zulke teksten:
Jas kopen? Als je een jas kopen wilt ben je hier aan het goede adres. Een jas kopen is een leuk moment en belangrijk is dat je een jas kopen zal die bij je past. Een jas kopen doe je dus weloverwogen. Enzovoort..

Drie keer raden wat het zoekwoord is… “Jas kopen”, natuurlijk. Een tekst als deze leest niet fijn en is slecht voor je SEO. Zorg er dus voor dat je genoeg, maar niet te vaak je zoekwoord noemt. Met behulp van de Yoast SEO plugin op WordPress kun je makkelijk en snel zien of je het zoekwoord in goede mate benoemd.

Teksten die je niet kunt zien
Dit werkte misschien nog wel, heel wat jaren geleden. Maar nu is dit een échte NOT DONE! Teksten die je niet kunt zien zijn bijvoorbeeld witte teksten met een witte achtergrond. Heel lang geleden werd dit veel gedaan. In de verstopte teksten zaten dan veel zoekwoorden, en soms zelfs honderden keren één zoekwoord verwerkt. Google wordt met de dag slimmer, en dit grapje gaat dus zeker niet meer werken voor je SEO!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Meer weten?

Vond je dit interessant maar wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op.

Nieuwste blogs