fbpx

SEO zelf doen: Met deze 4 tips beveelt Google jouw website aan

SEO zelf doen: Met deze 4 tips beveelt Google jouw website aan Inmiddels weet vrijwel iedereen dat SEO ontzettend belangrijk is voor je online vindbaarheid en dus ook je online zichtbaarheid. En als je dit wilt uitbesteden zijn er tal van mogelijkheden. Maar SEO zelf doen is natuurlijk ook een

SEO zelf doen: Met deze 4 tips beveelt Google jouw website aan

Inmiddels weet vrijwel iedereen dat SEO ontzettend belangrijk is voor je online vindbaarheid en dus ook je online zichtbaarheid. En als je dit wilt uitbesteden zijn er tal van mogelijkheden. Maar SEO zelf doen is natuurlijk ook een prima optie. Wij helpen je graag met deze 4 tips om goed gevonden te worden door Google en om een hoge ranking te scoren.

  1. De juiste techniek

Heb je goede content, dan is het belangrijk dat deze natuurlijk zo snel mogelijk online komt. Een goed CMS-systeem is dus ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat de laadtijd van je website zo laag mogelijk is. Je wilt de lezer tenslotte niet wegjagen door het traag laden van een artikel. Wat ook belangrijk is, is dat de website aan de achterkant zo schoon mogelijk is, zodat Google je website goed kan ‘lezen’. En dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat er geen onnodige code in staat.

Google waardeert het ook als je website responsive is, wat inhoudt dat je website duidelijk en goed leesbaar moet zijn op een desktop, maar ook op andere formatien zoals een tablet of mobiel. En je kunt Google een handje helpen door een robots.txt bestand op je website te plaatsen, hierin geef je aan welke pagina’s door Google geïndexeerd mogen worden en welke niet. Zo weet Google makkelijk de belangrijkste pagina’s van je website te vinden en wordt daar de aandacht op gericht.

  1. Actief op social media

Wees actief op social media! Deel je content en link naar de nuttige informatie op je website. En ook hier geldt, hoe groter je community, des te hoger je door Google gerankt wordt. Regelmatig krijgen wij te horen dat Social Media erbij inschiet, vanwege tijdgebrek, gebrek aan toewijding en gebrek aan interesse en dat is zo zonde. Als je zelf SEO wit doen, dan zal je echt tijd moeten gaan maken voor Social Media. En dat betekent niet alleen je eigen content delen en promoten, maar ook actief op andermans content reageren. Alleen dan creëer je een hechte community en daar pluk je dan de vruchten van.

Natuurlijk kan het fijn zijn als iemand je helpt opstarten, social media voor je inricht en een strategie uitstippelt. VYZUAL helpt je hier graag bij. En mocht je toch echt liever je tijd anders willen besteden, dan kun je altijd nog je social media uitbesteden, dan weet je in ieder geval zeker dat het de tijd en aandacht krijgt die het nodig heeft.

  1. Unieke content

Soms is het verleidelijk om een goed artikel dat je op jouw website hebt staan, rond te sturen naar relevante websites, in de hoop dat zij het stuk ook plaatsen. Nog meer exposure, dus een betere ranking, zou je zeggen.

Helaas! Zo werkt het dus niet.

Als je content wilt creëren. Houd dan in je achterhoofd dat het draait om de vragen van je lezers te beantwoorden op een zo overzichtelijk mogelijke manier. En die content mag niet ook nog ergens anders te vinden zijn. Dat is dus best wel een pittige uitdaging. En tijdrovend ook. Daarom zijn er veel bedrijven en ondernemers die SEO-teksten uitbesteden. Zo ben je verzekerd van unieke, waardevolle content gericht op SEO en dat scheelt je een heleboel tijd, zodat jij je kunt richten op wat je het liefst doet.

  1. Linkbuilding

Google schat je hoger in, wanneer je veelvuldig gelinkt wordt aan andere, relevante pagina’s en bedrijven.  Je bent pas een expert in je vak als je regelmatig in de branche genoemd wordt, of er naar je verwezen wordt. En daarom is het belangrijk om aan Linkbuilding te doen. Als je zelf SEO wil doen, is dit vaak iets dat vergeten wordt. Maar je netwerk kijkt er tegenwoordig echt niet meer van op, als je vraagt of zij naar je willen linken op hun website.  Deze links naar jouw website worden ook wel ‘backlinks’ genoemd. Let er wel goed op dat je gaat voor kwalitatieve backlinks en niet voor kwantitatieve backlinks. Want te veel irrelevante links bezorgen je juist minpunten bij Google en dat heeft dus ook een negatieve op je Google ranking.

Tot slot. Zelf SEO doen moet eigenlijk een routine worden, een automatisme. Het duurt namelijk altijd even voordat je opgepikt wordt door Google en resultaten gaat zien. Wil je zelf SEO doen, bekijk dan dit stappenplan over zelf professionele webteksten schrijven. Heb jij het goede voornemen om in 2020 toch echt meer te gaan bloggen? Wij hebben de leukste blogs over bloggen op een rijtje gezet, doe hier je inspiratie op en ga aan de slag!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs