fbpx

De állerbelangrijkste Social Media tips van VYZUAL

Zorg altijd, maar dan ook écht altijd voor unieke en interessante Social Media content Belangrijk is om altijd je eigen unieke content te schrijven of maken. Uiteraard hoeft niet iedereen elke dag het wiel opnieuw uit te vinden, maar wel belangrijk is dat je bijvoorbeeld teksten altijd volledig in je

Zorg altijd, maar dan ook écht altijd voor unieke en interessante Social Media content

Belangrijk is om altijd je eigen unieke content te schrijven of maken. Uiteraard hoeft niet iedereen elke dag het wiel opnieuw uit te vinden, maar wel belangrijk is dat je bijvoorbeeld teksten altijd volledig in je eigen woorden vertaald. Daarnaast is het belangrijk om zelf ook visuele content te creëren zoals foto’s, filmpjes, animaties of zelfs grafisch ontwerpen. Onderaan dit artikel vind je meer informatie over visuele content.

Geef jouw Social Media accounts een professionele uitstraling

Om professioneel en vertrouwd over te komen is het belangrijk om je Social Media profielen er mooi en verzorgd uit te laten zien. Met bijvoorbeeld een social media brand kit zorg je ervoor dat mensen snel herkennen dat posts van jou zijn en dat alle posts in dezelfde stijl op je pagina staan.

Het is belangrijk dat jij met jouw bedrijf of pagina opvalt op Social Media

Dit doe je door jezelf te onderscheiden van de rest. Makkelijk? Nee zeker niet! Maar probeer eens alles uit de kast te halen om toch content of een idee te verzinnen dat net iets anders en misschien zelfs aantrekkelijker is dan die van je concurrent. Lekker authentiek blijven, creëer je eigen stijl en zorg dat jouw persoonlijke touch terug te zien is in al je content. 

Stel van tevoren altijd een plan op

Misschien is dit wel de belangrijkste tip van alle Social Media tips die hier staan! Zoals met veel zakelijke (en trouwens ook zeker persoonlijke) doelen is het belangrijk om een concreet plan te maken om je doel te bereiken.

Welke Social Media pagina is jouw favoriet?

Ga eens na welke bedrijvenpagina’s jouw favorieten zijn op zowel Instagram, Facebook, LinkedIn, Google+ en eventueel ook snapchat. Bedenk waarom deze pagina’s jouw favorieten zijn en wat ze zo speciaal maakt. Gebruik dit als inspiratie voor je eigen pagina’s. Let ook hierbij er wel op dat je content en je uitstraling uniek is, neem dus niet zomaar een gehele stijl of strategie klakkeloos over maar maak het eigen.

Optimaliseer ook je website, pagina’s en profielen

Een belangrijke Social Media tip is dat je niet alleen je posts moet optimaliseren, maar ook zeker je website, je pagina’s en alle profielen. Dit houdt dus in dat je bijvoorbeeld op Instagram je gegevens goed te zien zijn in je biografie (inclusief link naar je website!) en dat je gehele profiel er professioneel en strak uitziet. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat wanneer mensen op de link naar je website klikken, deze er dan minstens net zo goed er uit ziet en goede inhoud bevat waar de bezoekers wat aan heeft.

Zorg voor veel interactie op je profiel

Op ieder Social Media kanaal is het belangrijk om interactie te creëren, en hierbij is natuurlijk input van minimaal 2 personen nodig. Handig is dat je zelf al één van die 2 mensen kan zijn! Maar hoe creëer je dan interactie met de ander(en)? Zet af en toe een leuke vraag onder je posts, zodat je volgers of bezoekers graag willen reageren. Wanneer er reacties zijn geplaatst is het belangrijk dat jij hier zo snel mogelijk op reageert. Het mooiste hier zou zijn om een conversatie met iemand te starten door nog door te vragen.

Weet wanneer je Social Media toch het best kunt uitbesteden

Het onderhouden en bijhouden van Social Media is heel, maar dan ook héél veel werk wanneer je dit echt goed wilt doen. Er zijn veel ondernemers die gespecialiseerd zijn in totaal iets anders dan online marketing. Het is goed om als ondernemer te proberen om zelf de Social Media erbij te doen en ik hoop je met deze tips te helpen als jij dit doet. Maar merk je dat het te veel werk wordt en worden je Social Media kanalen eigenlijk een beetje verwaarloosd? In een tijd waar Social Media gemiddeld 40% van onze tijd in beslag neemt, is dit natuurlijk een gemiste kans om je doelgroep te bereiken! Lukt het dus (uiteindelijk) niet om het zelf te doen? VYZUAL helpt jou hierbij en werkt graag met jou samen. Neem gerust contact op voor wat meer informatie.

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs