fbpx

Help, wat gaat die tijd toch snel! Hoe kunnen we nu het gevoel krijgen meer tijd te hebben, en misschien zelf wel af en toe tijd over te hebben? We leven in een periode van versnelling. Alles lijkt zo snel, productief en effectief mogelijk te moeten. Niet altijd even makkelijk. Juist in deze drukke tijd, is het belangrijk om de rust en het overzicht te bewaren. VYZUAL heeft voor jou 10 tijdsmanagement tips op een rijtje gezet!

Zorg voor structuur 
Van alle tijdsmanagement tips blinkt er toch wel eentje uit: structuur, structuur en nog meer structuur! Structuur is eigenlijk belangrijk bij alles wat je doet. Structuur zorgt voor meer ruimte, tijd, slaap en een fitter gevoel! Maar hoe creeër je nou meer structuur voor jezelf? Plannen en afspreken zijn twee dingen die je goed kunnen helpen. Zelf gebruiken wij bij VYZUAL weekplanners, maandplanners en To-Do lijstjes als dag planners. Door alle taken in te plannen vergeet je minder snel om ze op tijd klaar te hebben. Wanneer je een eigen bedrijf hebt met klanten die op je rekenen, maar ook wanneer je voor iemand werkt die op je rekent, is het wel belangrijk om taken af te krijgen. De planners en de to-do lijst kunnen je hierbij helpen! Download de planners van VYZUAL gratis. Probeer daarnaast nog je agenda goed bij te houden.

To Do
Maak To Do lijstjes voor jezelf. Hier zitten veel voordelen aan, die terug te lezen zijn in het blogbericht over TO DO lijstjes.

Houd je aandacht erbij
Zorg dat je je aandacht goed bij je taken hebt en probeer één taak tegelijk te doen. Streep in je hoofd (maar nog liever op een to-do list) taak voor taak af wanneer je deze klaar hebt.

Slaap genoeg
Zorg dat je genoeg slaapt zodat je meer energie hebt en je beter kunt concentreren op taken. Uiteindelijk zal je hierdoor meer tijd overhouden om te slapen, en zo in een positieve spiraal terecht komen! Wist je, dat slaap niet alleen goed is voor je concentratievermogen, maar ook voor je stofwisseling, gezondheid, humeur, je huid en voor je gewicht!

Gefocust focussen
Ga voor jezelf na hoe jij je het best kunt focussen. Voor de één is het makkelijker om te werken met een muziekje aan, maar de ander heeft stilte nodig. Voor sommigen is het makkelijk om te focussen binnen een team, de ander kan makkelijker zelfstandig werken.

Prioriteiten stellen
Een van de belangrijkste van alle tijdsmanagement tips! Zoals hierboven genoemd is het belangrijk om ten eerste al je taken op te schrijven (op een TO DO lijstje). Vervolgens is het zeer belangrijk om prioriteiten te stellen. Schrijf de taken die je moet doen in de volgorde belangrijk (en tijdsgebonden) naar minder belangrijk. Zoals je misschien al wel eens gemerkt hebt, we krijgen vaak maar een (klein) deel van onze TO-DO lijst af. Hierom is het stellen van prioriteiten erg belangrijk.

Stel haalbare doelen
Niks is zo frustreren als het telkens opnieuw niet behalen voor doelen die we voor onszelf opgesteld hebben. Daarnaast werkt dit ook zeker niet motiverend. Zorg er dus altijd voor dat je haalbare doelen opstelt, zodat je deze kunt halen en jezelf blijft motiveren!

Rust
Pak genoeg rust en ontspan! Door alle drukte vergeet een groot deel van ons om te ontspannen. Als er iets belangrijk is voor een optimale productiviteit, gezondheid en geluk is het wel ontspannen! Plan (ja, weer plannen!) dus voor jezelf genoeg rustmomentjes in!

Durf NEE te zeggen!
Weinig mensen zijn hier goed in! Terwijl het zo ontzettend belangrijk is. Als je altijd maar ja zegt hou je weinig tijd over (voor jezelf) en dit zorgt voor stress. Wanneer iemand je de komende week om een gunst vraagt, bedenk dan bij jezelf of je niet te vaak ja zegt. Hiermee bedoel ik niet dat je nooit meer iets voor iemand moet doen, want anderen helpen is juist goed. Probeer alleen ook op zijn tijd eens nee te zeggen en voor jezelf te kiezen!

Wil je naast deze tijdsmanagement tips nog meer tips lezen? Bekijk dan onze blog!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *