fbpx

Tips voor het ontwerpen van een logo

Een logo ontwerpen, waar moet ik op letten? Wil jij graag een logo ontwerpen voor jouw eigen bedrijf? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen en spoken de vragen door je hoofd? Op welke manier zorg ik ervoor dat mijn logo het publiek aanspreekt? Hoe ga ik om

Een logo ontwerpen, waar moet ik op letten?

Wil jij graag een logo ontwerpen voor jouw eigen bedrijf? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen en spoken de vragen door je hoofd? Op welke manier zorg ik ervoor dat mijn logo het publiek aanspreekt? Hoe ga ik om met kleurgebruik? Moet er een symbool in het logo verwerkt worden, of juist niet? Wij geven je graag 5 goede tips voor het ontwerpen van een logo.

­

Tips voor het ontwerpen van een logo

  1. Zelf ontwerpen VS laten ontwerpen

Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoe goed jouw ontwerp skills zijn, maar als je het aan durft, ontwerp dan zelf je logo! Bovendien klinkt “ik heb mijn logo zelfontworpen” leuker dan “ik heb mijn logo laten ontwerpen”. Jij weet als geen ander wat je graag wilt en wat er bij jou en jouw bedrijf past. Verwacht niet dat jouw eerste logo de beste is, een logo ontwerpen kost tijd. Ga door tot je helemaal tevreden bent! Laat je toch liever een logo ontwerpen? Doe dan goed onderzoek naar bedrijven die logo’s ontwerpen en kijk of hun stijl jou aanspreekt.

  1. Wel of geen symbool

Een symbool is natuurlijk niet altijd nodig. Is jouw bedrijfsnaam pakkend genoeg voor een logo? Dan heb je geen symbool nodig. Echter straalt een logo mét symbool wel creativiteit uit. Of je gebruik maakt van een symbool hangt dus af van het type bedrijf. Heb jij een ontwerpbureau, kookstudio of een architectenbureau dan is het gebruik van een logo zeker een mooie toegevoegde waarde.

  1. Kleurgebruik en lettertype

Voordat je aan een logo begint heb je misschien al wel nagedacht over het kleurgebruik, de vorm en het lettertype voor het logo. Bij het kiezen van de juiste kleur is het belangrijk dat je goed kijkt naar de identiteit van het bedrijf. Wat is de kernboodschap en de doelgroep? Kleuren hebben betekenissen. Rood is stimulerend en activerend. Blauw wordt geassocieerd met rust en vrede. Zo heeft iedere kleur een betekenis die je kan koppelen aan jouw bedrijf.  Ook ieder lettertype heeft een eigen betekenis. Het is bijvoorbeeld clean, decoratief of chique. Bij het kiezen van een lettertype is het ook heel belangrijk dat het logo leesbaar blijft in ieder formaat. Op een grote poster maar ook op een postzegel of in de internetbalk.

  1. Gebruik niet te veel details

Je wilt dat jouw logo duidelijk is en het niet heel veel nodig heeft om te begrijpen waar het logo voor staat. Gebruik daarom niet te veel details, dit leidt af van de belangrijkste boodschap. Een eenvoudig logo kan vaak net zo mooi en soms zelfs mooier zijn dan een logo met heel veel details.

  1. Gebruik een vectorprogramma

Last but not least, gebruik een vectorprogramma zoals Illustrator voor het ontwerpen van jouw logo. Heb je geen Illustrator? Dan kun je ook Open Source gebruiken, dit programma is overigens gratis te gebruiken. Waarom een vectorprogramma? Vectoren zijn makkelijk schaalbaar tot grote afmetingen zonder dat ze vaag worden.

Met deze tips heb jij een uniek logo dat perfect past bij jouw bedrijf! Bekijk ook eens onze 7 handige website tips voor een goede website.

 

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs