fbpx

Van product- en portretfotografie tot bedrijfsfotografie

Zelf foto’s maken vs. bedrijfsfotografie Beelden zeggen meer dan woorden. En daarom zijn kwalitatieve beelden ontzettend belangrijk voor een bedrijf. Als bedrijf heb je verschillende soorten beelden nodig, afhankelijk van via welke kanalen je zichtbaar wilt zijn en waar jij je product/dienst wil verkopen. Met je smartphone kun je tegenwoordig

Zelf foto’s maken vs. bedrijfsfotografie

Beelden zeggen meer dan woorden. En daarom zijn kwalitatieve beelden ontzettend belangrijk voor een bedrijf. Als bedrijf heb je verschillende soorten beelden nodig, afhankelijk van via welke kanalen je zichtbaar wilt zijn en waar jij je product/dienst wil verkopen. Met je smartphone kun je tegenwoordig prima foto’s maken, mits er voldoende daglicht is, mits je voldoende ruimte hebt en mits je de tijd hebt. Daar zitten dus veel haken en ogen aan. Als amateur valt het niet mee om alle foto’s dezelfde uitstraling te geven, tenzij je een Photoshop expert bent. Dus vaak is het efficiënter om een bedrijfsfotograaf in te huren dan om zelf foto’s te maken. De tijd die het jou kost kun je beter steken in het werk waar jij goed in bent. Voor bedrijfsfotografie in Apeldoorn kun je bijvoorbeeld bij VYZUAL terecht. Maar wanneer huur je nou eigenlijk een bedrijfsfotograaf in?

Tijd voor een catalogus update?

Weet jij hoe je jouw product(en) het beste kunt presenteren? Mooie productfoto’s zorgen voor een hogere conversie op de website. Om je klanten te triggeren tot aankopen, is het belangrijk dat je product op een rustige, bij voorkeur witte, achtergrond wordt gefotografeerd. Zo word je niet afgeleid door de achtergrond en komt het product duidelijk naar voren. En nog beter is het als je alle producten op dezelfde manier in beeld brengt. Deze eenheid schept rust in een webwinkel of catalogus. Vandaar dat veel bedrijven met bijvoorbeeld webwinkels ervoor kiezen om de productfotografie uit te besteden.

Bedrijfsfotografie in Apeldoorn

Wat houdt bedrijfsfotografie precies in? Tijdens een sfeershoot wordt de identiteit van het bedrijf vastgelegd. Op deze manier geef je anderen een kijkje in jouw bedrijf en laat je zien hoe jullie te werk gaan. Je kunt een sfeershoot goed combineren met een portretshoot. Als je nog geen portretfoto’s van je medewerkers hebt, dan is dit het moment om dat wel te doen. Tijdens een sfeershoot komt de bedrijfsfotograaf op locatie, dus als je dit tijdig met de medewerkers inplant kun je naast een mooie teamfoto ook iedereen apart laten vastleggen. Als iedereen eenzelfde soort portret heeft en deze, bijvoorbeeld, voor LinkedIn gebruikt, dan geeft dat een krachtige uitstraling als bedrijf. En natuurlijk wil je op je website ook dezelfde portretten van collega’s. Het is belangrijk dat de bedrijfsfotograaf de juiste sfeer vastlegt en het juiste gevoel overbrengt. Neem dus niet zomaar met alles genoegen, als je goede sfeerfoto’s hebt kun je deze namelijk overal gebruiken en heel lang benutten.

Zet je beste beentje voor op social media

Regelmatig succesvolle content plaatsen op social media is voor de meeste bedrijven een uitdaging. En als je voldoende onderwerpen hebt, ontbreekt het vaak aan het juiste beeldmateriaal. Vaak wordt social media bijhouden onderschat, maar als je een professionele uitstraling op social media wilt, kost het stiekem best veel tijd. En dan is het fijn als je de social media beeldbank uit handen kunt geven. Een social media beeldbank aanleggen is echt een aanrader. Je weet dan zeker dat je de komende periode genoeg foto’s hebt om uit te putten. Daarnaast is het grote voordeel van social media fotografie uitbesteden dat je foto’s krijg die de sfeer en kleuren bevatten die bij jouw bedrijf passen. Kortom, voor jouw volgers schept dit een duidelijk en mooi beeld van de organisatie en van waar het bedrijf voor staat. Een professionele social media fotograaf zorgt ook voor voldoende afwisseling in de beelden, zodat je ze voor verschillende soorten berichten kunt gebruiken.

Dus als je aan de slag wilt met mooie beelden voor jouw bedrijf, denk dan goed na of je het zelf gaat doen, of dat voor een bedrijfsfotograaf gaat. Mocht je een bedrijfsfotograaf willen inhuren dan zul je zien dat er ontzettend veel keus is.

Tip. Neem een kijkje bij het portfolio van de bedrijfsfotograaf waar je interesse in hebt, zodat je weet of jullie stijlen en voorkeuren matchen. Vaak heeft iedere fotograaf zijn eigen expertise, dus een beetje research kan zeker geen kwaad.

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs