fbpx

Waarom LinkedIn?

Waarom niet!? Tegenwoordig hebben heel veel mensen een profiel op LinkedIn. Van bedrijven tot studenten en alles wat daar tussenin zit. Maar wordt het platform wel op de juiste manier benut? Daar hebben wij onderzoek naar gedaan! Veel mensen geven aan een profiel op LinkedIn te hebben maar er weinig

Waarom niet!? Tegenwoordig hebben heel veel mensen een profiel op LinkedIn. Van bedrijven tot studenten en alles wat daar tussenin zit. Maar wordt het platform wel op de juiste manier benut? Daar hebben wij onderzoek naar gedaan! Veel mensen geven aan een profiel op LinkedIn te hebben maar er weinig gebruik van te maken. Simpelweg omdat men de essentie van het platform niet begrijpt en denkt dat het meer voor bedrijven ingezet wordt. Wij, als social goeroes, vinden dat natuurlijk ontzettend zonde! Why? Omdat deze gedachte onterecht is en LinkedIn een fantastisch platform is voor écht iedereen. Van huisvaders tot oma’s, moeders, opa’s, studenten, zzp’ers, grote bedrijven, kleine bedrijven enzovoorts. Wij vertellen je in deze blog graag alle ins en outs omtrent LinkedIn en het gebruik ervan. Kom meer te weten over wat LinkedIn is, wat het doet voor zowel je bedrijf als persoonlijk en wat de voordelen van LinkedIn zijn.

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is het grootste social media kanaal ter wereld op het gebied van zakelijk netwerken. Het doel van LinkedIn is om professionals over de hele wereld aan elkaar te “linken”. Door connecties te maken met andere professionals kun je via LinkedIn een uitgebreid zakelijk netwerk creëren. LinkedIn wordt als het ware jouw visitekaartje of online CV. Superhandig in de tijd waarin alles wordt gedigitaliseerd!

Op LinkedIn kun je berichten posten, liken, sharen en op berichten reageren. Bovendien kun je eenvoudig monitoren wat de resultaten zijn van de berichten die jij post. Met LinkedIn blijf je up to date als het gaat om de laatste trends en ontwikkelingen binnen jouw sector. Je krijgt berichten te zien van jouw connecties in je feed en je kunt ook interessante artikelen vinden door middel van hashtags. Maar er is meer! Als bedrijf of recruiter kun je op LinkedIn heel gemakkelijk werven naar geschikte kandidaten en nieuwe vacatures publiceren. Gebruik jij LinkedIn niet als bedrijf maar persoonlijk en ben jij op zoek naar een leuke nieuwe job? Er staat een uitgebreid aanbod aan toffe vacatures op LinkedIn. Alle andere onoverzichtelijke vacaturesites zijn nu verledentijd!

Bovendien komt je profiel van Linkedin bovenaan te staan bij Google. Als een toekomstige werkgever je naam Googled, is LinkedIn het eerste wat ze te zien krijgen. Voor bedrijven werkt dit dus voordelig op de vindbaarheid en naamsbekendheid van het bedrijf! 

De voordelen van LinkedIn op een rijtje

Wij zetten graag nog eens alle voordelen van LinkedIn voor je op een rijtje:

  • Snel en gemakkelijk uitbreiden van je zakelijke netwerk;
  • Het ideale platform voor recruiters of bedrijven om kandidaten te werven;
  • Je kunt relevante zakelijke informatie met elkaar delen;
  • Groot aanbod aan leuke vacatures;
  • Je blijft op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen jouw sector;
  • Je LinkedIn profiel is je visitekaartje en je online CV;
  • Het gebruik van LinkedIn is gratis, ook niet onbelangrijk. Echter heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een LinkedIn Premium account.

Wat vind jij van LinkedIn? Maak jij er al gebruik van en welke voordelen ervaar jij? Laat het weten in een reactie onder deze blog! Benieuwd naar meer leuke, interessante of informatieve blogs? Lees dan lekker verder op onze website.

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs