fbpx

Voordelen online marketing op een rijtje

Voordelen online marketing op een rijtje Online marketing wordt ook wel digital marketing genoemd. Door middel van online marketing en de benodigde technologieën kun je verschillende marketingdoelen behalen. We like! Marketingdoelen beschrijven kort wat je wil bereiken en geven richting aan je marketingactiviteiten. Zeer efficiënt als je het ons vraagt.

Voordelen online marketing op een rijtje

Online marketing wordt ook wel digital marketing genoemd. Door middel van online marketing en de benodigde technologieën kun je verschillende marketingdoelen behalen. We like! Marketingdoelen beschrijven kort wat je wil bereiken en geven richting aan je marketingactiviteiten. Zeer efficiënt als je het ons vraagt. Een voordeel van een marketingdoel is bijvoorbeeld websitebezoekers genereren of de conversieratio van je website verbeteren, naamsbekendheid opbouwen, de orderwaarde verhogen etc. Hiervoor kun je betaalde en onbetaalde zoekmachine optimalisatie, social media marketingcontent marketinge-mailmarketing en videomarketing voor inzetten. Dit is overigens een kleine greep uit de mogelijkheden! Naast online marketing kun je ook gebruik maken van offline marketing. Handig! Onder offline marketing verstaan we drukwerk zoals flyers, tijdschriften of televisie- en radioreclames etc. Vaak wordt online en offline marketing samen ingezet om de verschillende marketingdoelen te behalen. Maar wat zijn nou precies de voordelen van online marketing? Wij zetten de voordelen van online marketing graag voor je op een rijtje.

Voordelen online marketing op een rijtje

  • Inmiddels is internet een populair communicatiemiddel en de basis van online marketing. Het bereik op internet is ook enorm groot. Dat is precies wat je nodig hebt wanneer je jouw bedrijf in de spotlights wil zetten, je diensten wil aanbieden of producten wil verkopen.
  • Online resultaten zijn makkelijker meetbaar dan offline resultaten. Er zijn verschillende manieren om de online resultaten te bekijken én te rapporteren. Bijvoorbeeld Google Analytics, social media statistieken en e-mail tools.
  • Met online marketing kun je overal zijn waar jouw klanten zich op dat moment bevinden. Zo kun je beter inspelen op de wensen van jouw doelgroep.
  • De kans op meer leads en een hogere omzet is met online marketing groter. Dit komt doordat je een bredere doelgroep bereikt. Tevens bereik je op deze manier ook meer verschillende doelgroepen op een snelle manier.
  • Online marketing middelen zijn vaak goedkoper dan traditionele marketingmiddelen. Organische posts plaatsen op social media kost bijvoorbeeld niets in tegenstelling tot een flyer opmaken en laten drukken. Bovendien bereik je met een post sneller mensen dan met een flyer. Toch is het handig om beide marketingmiddelen in te zetten! Waarom? Simpelweg omdat je dan nóg meer en verschillende mensen bereikt. Van jong tot oud! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde toch?
  • Een website of webshop valt natuurlijk ook onder online marketing. Anno 2021 kun je als bedrijf niet meer zonder website of webshop, of je nu een klein, midden of groot bedrijf bent. Een website of webshop is het visitekaartje van jouw bedrijf. Via de website of webshop kun je jouw diensten en producten aanbieden. Daarnaast kunnen jouw (potentiële) klanten eenvoudig contact met je opnemen, reviews achter laten en wekt het vertrouwen. Ook niet onbelangrijk!
  • Online content en duurzame zichtbaarheid. Een tijdschrift wordt gemaakt van papier en weggegooid na het lezen. Een blogartikel wordt op de website geplaatst, hoeft niet gedrukt te worden én blijft bestaan zolang jij dat wilt. Meer hoeven we niet te zeggen toch? Uh, schrijven…
  • Online marketing groeit, daardoor komen er steeds meer handige tools en technieken bij. Je houdt jezelf scherp, je groeit mee met de tijd en de mogelijkheden van online marketing zijn echt eindeloos. Kortom, online marketing is Heaven on Earth. Atlhans, dat vinden wij.

Wat vond jij van de voordelen van online marketing? Wil je er graag meer over weten? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij staan klaar om samen met jou te sparren over de mogelijkheden van online marketing. Ben je benieuwd naar meer interessante en informatieve blogs? Neem dan een kijkje op onze blogpagina!

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs