Waar een goed logo aan moet voldoen? Nou dat is heel makkelijk, je logo moet simpel, tijdloos, herkenbaar, veelzijdig en geschikt zijn.

Waar een goed logo aan moet voldoen: 

  • Een goed logo is makkelijk herkenbaar
  • Een logo is de basis van de huisstijl
  • Een logo moet duidelijk leesbaar zijn
  • Een logo mag best creatief zijn
  • Een logo moet uniek zijn

Een logo ontwerpen hoeft niet duur te zijn!

1. Simplicity

Waar een logo aan moet voldoen is dat hij niet te ingewikkeld moet zijn, hoe simpeler hoe beter. Vooral wanneer je wil dat je logo snel te herkennen is kan je je logo het beste simpel houden.

2. Tijdloos

Als het goed is gaat een logo jaren mee, natuurlijk kan het zo zijn dat je je logo tussentijds verbeterd maar het zal niet veranderen. Vraag jezelf af of het logo dat je laat maken of hebt gemaakt over 10 jaar ook nog sterk is en of je er dan nog steeds tevreden over bent. Kijk bijvoorbeeld naar het logo van Google, deze is in de loop der jaren wel veranderd maar nog steeds het herkenbare logo van Google.

3. Herkenbaar

Door je logo zo eenvoudig mogelijk te maken is een logo beter herkenbaar. Niet iedereen gaat een logo uitgebreid bestuderen om het daarna te kunnen onthouden. Een goed logo valt op en tijdens de eerste kennismaking is zal daarom herkent worden bij een volgende keer.

4. Veelzijdigheid

Zorg ervoor dat je logo veelzijdig gebruikt kan worden. Dat wil zeggen dat je logo goed uitkomt op je visitekaartje maar ook op bijvoorbeeld een pen. Je moet je dus afvragen of je logo ook effectief is als het wordt gedrukt op een billboard.

5. Geschikt

Het is niet zo dat een timmerman een hamer in zijn logo moet hebben of een kapster een schaar. Een logo is voor identificatie. Want zie jij een hamburger in het McDonalds logo of een Bierflesje in het Grolsch logo? 94% van de logo’s van topmerken beschrijven niet wat het bedrijf doet. Je moet je zelf afvragen of het logo geschikt is en aansluit bij jouw product en/of dienst. Geeft het je naam weer op de juiste manier?