fbpx Skip to content

Waar moet een goede website aan voldoen?

Een goede website; dat wil iedereen wel. Hoewel er veel manieren zijn om zelf websites te bouwen, is het niet heel gemakkelijk om een kwalitatief goede website in elkaar te zetten. Je wilt goed gevonden worden door je klanten en daar is een kleine investering voor nodig. Je moet namelijk scherp hebben wat je precies te bieden hebt aan bezoekers van je site, anders kun je net zo goed geen website laten maken. Hoe ziet een goede website eruit en welke elementen moet een vindbare website bevatten? We leggen het graag aan je uit!

Duidelijke navigatie
Een goede website is direct overzichtelijk voor de gebruiker. Het is de bedoeling dat de gebruiker gemakkelijk kan navigeren door jouw website en zich nooit afvraagt wat je precies aanbiedt, verkoopt of doet. Ze kunnen door middel van maximaal twee of drie kliks precies vinden waar ze naar op zoek zijn. Door een website te bezoeken moet je namelijk wijzer worden en niet nóg meer in de war gebracht worden dan voorheen. Als jij erin slaagt dat jouw bezoeker lang op de website blijft, meerdere pagina’s bezoekt en vervolgens de zoektocht naar informatie beëindigt, dan heb je een goede en informatieve website.

Technische SEO-optimalisatie
De website voor jouw bedrijf moet goed geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines als Google. Als je wilt dat jouw ideale klant jou gaat vinden, moet je de zoekmachines hierop instrueren door middel van tekst en uitstraling. Daarnaast is het heel belangrijk om jouw website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Dat houdt in; de site moet snel laden, moet goed werken op mobiele apparaten en moet makkelijk te bedienen zijn. Als je niet goed weet hoe je dit kunt bereiken is het verstandig om hier ons naar te laten kijken. Enkele aanpassingen in de achterkant kunnen al een groots effect hebben op het uiteindelijke resultaat. Vergeet ook de voorkant niet

Goede representatie
Als de website duidelijk is voor de gebruiker en SEO-technisch goed in elkaar zit, heb je al een hoop elementen van een goede website. Toch is het belangrijk dat het ontwerp en het gevoel van de website goed bij jouw bedrijf of persoonlijkheid past. Het moet namelijk een digitale weerspiegeling zijn van wat het bedrijf is en wil uitstralen. Daarnaast moet het inspelen op de behoeften van de gebruiker en moet het de klant aansteken om actie te ondernemen. Alleen op die manier kun je de juiste partijen aanspreken en een goed beeld creëren van hoe een samenwerking met jou eruit gaat zien. Tot slot is het noodzakelijk dat de website er professioneel uitziet. Zie het als een digitaal visitekaartje dat mensen moet overtuigen om een handeling uit te voeren, zoals hun geld uit te geven. Jij geeft je geld ook niet aan een bedrijf dat er niet betrouwbaar of professioneel uitziet, nietwaar?

Wil je graag een goede, kwalitatief hoogstaande website laten maken die niet alleen bij jou als bedrijf past, maar ook de juiste doelgroep aanspreekt? Wil je goed vindbaar zijn voor je online klanten? Wij helpen je graag, neem snel contact met ons op.

Sharing is caring!

Onze diensten

Meer blogs

Thuiswerken anno 2020

Na de eerste corona uitbraak werd thuiswerken de nieuwe norm. Voor sommigen totale paniek, voor anderen hemel op aarde. Maar één ding had iedereen gemeen,

Blog lezen