fbpx

Waarom bloggen? 8 redenen om er mee te beginnen

Acht redenen waarom bloggen zo belangrijk is Waarom bloggen? Gevonden worden en vertrouwen opbouwen Je wordt gezien als expert Je wordt een expert Je inspireert anderen Je wordt een betere schrijver Je wordt een betere denker Je wordt onthouden Je kan ook gaan gastbloggen 1. Gevonden worden en vertrouwen opbouwen Waarom bloggen?

Acht redenen waarom bloggen zo belangrijk is

Waarom bloggen?

 • Gevonden worden en vertrouwen opbouwen
 • Je wordt gezien als expert
 • Je wordt een expert
 • Je inspireert anderen
 • Je wordt een betere schrijver
 • Je wordt een betere denker
 • Je wordt onthouden
 • Je kan ook gaan gastbloggen

1. Gevonden worden en vertrouwen opbouwen

Waarom bloggen? Bloggen is een mooi instrument vertrouwen op te bouwen. Wanneer je schrijft over onderwerpen waar je verstand van hebt vergroot je de kans dat anderen vertrouwen in je krijgen. Een opdrachtgever wil namelijk liever zaken doen met degene die over een vraagstuk gepubliceerd heeft dan met iemand die het alleen maar heeft gelezen.

Daarnaast is het een mooi instrument om gevonden te worden want wanneer je een blog schrijft en je SEO goed geregeld is kan Google je blogs laten zien aan anderen in Google. Een blog van mij welke ik heb geschreven staat op de tweede plek in Google. Als iemand dus zoekt naar hoe je niet vrienden uitgenodigd voor een Facebookpagina is de kans groot dat ze op mijn website terecht komen. Daarnaast is het ook belangrijk om te bloggen om mensen vaker naar je website te trekken. Want niemand gaat elke week een website bezoeken waar geen nieuwe content op staat.

waarom bloggen

2. Je wordt gezien als expert

En dat is niet iets wat je per se wil bereiken wanneer je gaat bloggen maar je krijgt deze status wel wanneer je waardevolle blogs deelt. Het is ook best eenvoudig om gezien te worden als expert en dat heeft twee redenen.

 • Je moet net iets meer weten dan jouw lezers;
 • En je moet iets doen met die kennis (bloggen, bijvoorbeeld).

Vind je het lastig om jezelf een expert te noemen of ben je nog geen expert over hetgeen waar je over wil gaan bloggen? Maar heeft je doelgroep wel behoefte aan jouw blogs? Lees dan zo veel mogelijk over het onderwerp, koop boeken, magazines, ga op cursus, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. En start daarna met bloggen. Maar deel wel jouw bevindingen en maak de content eigen want content overnemen van een ander is niet de gedachte achter bloggen.

3. Je wordt een expert

Wanneer je met regelmaat blogt over bepaalde onderwerpen is dat een manier om een expert te worden in het onderwerp. Je moet namelijk allerlei informatie verzamelen, je eigen bevindingen op papier zetten en daar uiteindelijk een verhaal van maken. Je gaat jezelf dus volledig verdiepen in het onderwerp om het daarna zo goed mogelijk over te brengen op een ander.

Daarnaast ben je veel aandachtiger opzoek naar informatie en neem je die informatie tot je. Uiteindelijk resulteert dit in het feit dat jij een expert bent.

4. Je inspireert anderen

De blogs die je schrijft helpt anderen te inspireren. Een fashionblogger kan ervoor zorgen dat je geïnspireerd raakt voor nieuwe outfits en een foodblogger kan ervoor zorgen dat iemand gezonder gaat eten. Waar je ook over blogt het zal een ander inspireren en helpen. Maar probeer wel over iets te bloggen waar een ander wat aan heeft. Dat kan zelfs een blog zijn over hoe je week was want misschien vind een ander dat wel heel leuk om te lezen!

5. Je wordt een betere schrijver

Ik geef het ook vaak aan bij klanten…ga bloggen! Het antwoord wat ik dan meestal krijg is, ik kan niet zo goed schrijven, het zit wel in mijn hoofd maar ik vind het erg lastig om dit op papier te zetten.

Dat is geen excuus!

Ik snap dat het lastig is en dat je het moeilijk vind maar juist door het vaker te doen leer je beter te schrijven. Het gaat ook niet zozeer om hoe je het zegt, als je het maar zegt. Je zult zien dat je naar enige tijd veel sneller en makkelijker gaat schrijven. Zorg er gewoon voor dat er structuur in zit, je helder schrijft en ook nog een beetje op een leuke manier.

6. Je wordt een betere denker

Wanneer je begint aan een blog heb je als doel de lezer te enthousiasmeren, entertainen en informeren. En uiteindelijk te overtuigen of motiveren. Daarnaast moet je je constant een paar dingen afvragen.

 • Wat wil ik vertellen?
 • Wat wil mijn lezer weten?
 • Moet de lezer na het lezen van mijn blog wat doen?
 • Heb ik alles verteld?

Waarom bloggen ervoor zorgt dat je een betere denker wordt? Nou, door te bloggen leer je jezelf te verplaatsen in de lezer en ga je ook denken als een lezer. Zo komt er een structuur in je blog en zal je blogt helpen bij het oplossen van een vraagstuk.

7. Je wordt onthouden

Zoals ik al eerder aangaf komt niemand een keer per week terug op een website waar niets verandert. Maar als je met regelmaat leuke en interessante blog publiceert is de kans groot dat iemand vaker op je website komt. Daarnaast gaat hij/zij je misschien wel volgen via Social Media of wil je nieuwsbrief ontvangen. Waarom kent iedereen MacDonalds? Omdat het heel vaak zichtbaar is. Dat geldt dus ook voor jouw bedrijf. Hoe vaker jij of je bedrijf zichtbaar bent hoe beter je zult worden onthouden.

8. Je kan ook gaan gastbloggen

De blogs die je schrijft voor je eigen blog passen misschien ook wel op een andere website. Door een blog te schrijven voor een ander waarbij je een linkje plaatst naar je eigen website krijg je verkeer op jouw website via een ander. Of je laat iemand voor jou een blog schrijven zodat jij weer nieuwe content op je website hebt. Je moet waarschijnlijk wel een linkje van hem/haar onder de blog plaatsen maar jij hebt wel weer nieuwe content.

Nu weet je waarom bloggen zo belangrijk is, dus veel succes met het schrijven van jouw eigen blogs! Vind je het toch nog moeilijk om teksten te schrijven of heb je weinig tijd om te bloggen? VYZUAL kan jou dan helpen! Tussen onze diensten in het menu van de website van VYZUAL, of via deze link kun je hier meer informatie over vinden!

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs