fbpx

Waarom foto en video zo belangrijk zijn voor jouw website

Goede teksten zijn een must om jouw klant te verleiden om een aankoop te doen, maar vergeet het beeld niet! Foto en video zijn zeker vandaag de dag onmisbaar als jij echt wilt scoren met online marketing. Niet alleen jouw doelgroep, maar ook Google staat namelijk te springen om visuele

Goede teksten zijn een must om jouw klant te verleiden om een aankoop te doen, maar vergeet het beeld niet! Foto en video zijn zeker vandaag de dag onmisbaar als jij echt wilt scoren met online marketing. Niet alleen jouw doelgroep, maar ook Google staat namelijk te springen om visuele content…Benieuwd waarom foto en video belangrijk zijn voor jouw website? VYZUAL legt het je uit!

1. Show, don’t tell

Hoe goed jouw copywritingskills of copywriter ook zijn, je hebt beeld nodig om echt te laten zien wat je bedoeld. Een rood telefoonhoesje met een superheld kun je omschrijven, maar dan nog kan het hoesje er op 1000 verschillende manieren uitzien. Bijkomend voordeel: hoe beter de klant weet hoe het product eruit ziet, des te minder er wordt geretourneerd. Dit omdat hij beter weet wat hij koopt. Je weet, minder retouren scheelt zowel jou als de consument tijd én geld.

2. Je laat zien wie je bent

Een andere reden waarom foto en video zo belangrijk zijn voor jouw website, is omdat jij jezelf ermee kunt onderscheiden. Vooral video geeft goed weer hoe de sfeer bij jouw bedrijf is. Daarmee kun je uitpakken en een feestje maken van jouw marketing. Kijk bijvoorbeeld naar Coolblue: zij scoren met hun online marketing door de audiovisuele content die zij maken. Past dit niet bij jouw bedrijf? Als je werkzaam bent in een ‘serieuzere’ branche, kun je met beeld laten zien waarom jij zo betrouwbaar en goed bent. In beide gevallen geldt: vergeet zeker niet foto’s van jouw medewerkers te laten zien. Dit wekt vertrouwen bij de klant en dat is weer goed voor je verkoopcijfers.

3. Jouw klant onthoudt je beter

Uit onderzoek blijkt dat visuele content 94% meer views krijgt dan uitingen die alleen maar uit tekst bestaan. Dat is nog niet het enige, want mensen onthouden beeld ook veel beter dan tekst. Van de mensen die een video keken, kon 60% drie dagen later nog vertellen wat de boodschap was, terwijl slechts 10% na hetzelfde tijdsbestek zich kon herinneren waar de tekst over ging. Dat geeft maar weer aan waarom foto en video zo belangrijk zijn voor jouw website.

4. Google is gek op beeld

Goede SEO-proof teksten zijn mega belangrijk om hoog op Google te komen. Maar wist je dat je jouw positie binnen de zoekmachine nog extra kunt versterken door gebruik te maken van beeld? Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste zorg je er door de plaatsing van foto’s voor dat je ook vindbaar bent via afbeeldingen. Vergeet hierbij niet om je foto een alt-tekst mee te geven, anders weet Google niet waar het beeld over gaat en kan jouw afbeelding niet geïndexeerd worden. Een andere reden waarom foto en video zo belangrijk zijn voor de vindbaarheid van jouw website, is dat Google gek is op rijke content. Met name een pagina die video bevat scoort punten. Dit wordt vaak beloond met een hogere ranking en dat is weer goed voor jouw online zichtbaarheid!

Wil jij ook gaan scoren met beeld? Dat kan! VYZYAL heeft alle tools en kennis in huis om voor jou een professionele bedrijfsfilm te laten maken of te voorzien van foto’s. Onmisbaar als jij echt wilt scoren met online marketing.

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs