fbpx

Waarom zijn blogs belangrijk? Alle voordelen van blogs op een rijtje!

Waarom zijn blogs belangrijk? Vrijwel iedere ondernemer, en zéker iedere SEO specialist weet dat blogs belangrijk zijn voor je website. Een blog is een mooie vorm van content voor je website en kan zowel informatief als puur vermakelijk geschreven worden voor de lezer. Lees in deze informatieve blog nog meer

Waarom zijn blogs belangrijk?

Vrijwel iedere ondernemer, en zéker iedere SEO specialist weet dat blogs belangrijk zijn voor je website. Een blog is een mooie vorm van content voor je website en kan zowel informatief als puur vermakelijk geschreven worden voor de lezer. Lees in deze informatieve blog nog meer redenen waarom blogs belangrijk zijn voor je website.

Wat is een blog, wat is bloggen en wat is een blogger?

Even terug naar de basis. Een blog, ook wel weblog genoemd is een aparte pagina op je website met een overzicht van blogberichten, ook wel blogposts genoemd. De blogposts die hier worden geüpload, staan meestal in omgekeerde chronologische volgorde, dus van beneden naar boven. De voornaamste reden hiervoor is dat bezoekers van jouw website bovenaan de meest recente en actuele blogpost kunnen zien. Bloggen is de actieve werkvorm waarin er dagelijks, wekelijks of maandelijks nieuwe content op de blogpagina wordt geplaatst. Wie kan dan een ‘echte blogger’ worden genoemd? Iemand die één keer een blog schrijft en post, of iemand die dagelijks aan het bloggen is? Daar zijn de meningen over verdeeld. Maar over het algemeen wordt er over een ‘blogger’ gesproken wanneer iemand dit actief doet, of waarbij dit zelfs hun fulltime-job is.

Zijn blogs belangrijk voor je SEO?

JA! Blogs zijn onwijs belangrijk voor je SEO en dat heeft verschillende redenen. Allereerst, content is king. Voor je SEO is het erg belangrijk dat je veel content (tekst en/of media) op je website hebt staan. Hierdoor word je dus makkelijker gevonden binnen de zoekresultaten en zullen meer bezoekers op jouw website verschijnen. De tweede reden waarom blogs belangrijk zijn voor je SEO, is dat Google door middel van blogs kan zien dat jouw website actief en actueel is, doordat er met regelmaat blogs worden geüpload. Blogs bevatten altijd wel zoekwoorden waarop je gevonden kunt worden. Wanneer ondernemers dan ook nog SEO teksten laten schrijven als blogberichten, geeft dit je SEO strategie een ongelooflijke boost! Elk blogbericht is weer een nieuwe mogelijkheid om gevonden te worden, vooral dat maakt blogs belangrijk!

Hoe kun je blogs belangrijk maken?

Dat blogs belangrijk zijn heeft eigenlijk twee veroorzakende factoren. Allereerst natuurlijk de SEO factor, zoals hierboven beschreven. Maar er is een andere belangrijke reden waarom blogs belangrijk zijn: het overbrengen van een boodschap naar de bezoekers! Het vermaken of informeren van bezoekers. Hiermee zorg je ervoor dat bezoekers langer op je website blijven hangen, wat goed is voor je SEO omdat je bounce-rate daalt. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je potentiële klanten worden getriggerd om jouw product of dienst aan te schaffen, of om jouw verhaal écht goed te lezen. Blogs geven de mogelijkheid om snack-content aan te bieden aan de bezoekers. Snack content betekent kleine stukjes tekst die vermakelijk, interessant en voor de bezoekers leuk om te lezen zijn.

Blogs laten schrijven door een professional

Vind je het zelf misschien nog lastig om te bloggen? Dan kun je door VYUZAL jouw professionele SEO blogs laten schrijven. Je kunt zelf kiezen of deze blogs informatief of vermakelijk geschreven mogen worden en welke doelgroep je wilt bereiken. Een blog laten schrijven is dus ideaal voor ondernemers met een eigen website.

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs