fbpx

Wat is branding?

Wat is branding? Waar denk jij aan bij branding? Misschien wel aan Coca-Cola, Facebook of Google. Deze drie merken hebben hun merknaam wereldwijd bekend gemaakt, een paar echte brandingshelden dus! Maar wat is branding dan precies? Branding is het maken, positioneren en onderhouden van een merk, slogan of logo. Ook

Wat is branding?

Waar denk jij aan bij branding? Misschien wel aan Coca-Cola, Facebook of Google. Deze drie merken hebben hun merknaam wereldwijd bekend gemaakt, een paar echte brandingshelden dus! Maar wat is branding dan precies? Branding is het maken, positioneren en onderhouden van een merk, slogan of logo. Ook bestaat er personal branding, waarbij de branding gericht is op jezelf als individu.

Wat is het verschil tussen marketing en branding?
Marketing is een pushtechniek: dit betekent het actief promoten van je product/dienst en simpelweg het ervoor zorgen dat potentiële klanten jouw product en/of dienst aanschaffen. Branding is een pull strategie en omvat eigenlijk iedere stap die voorafgaat aan marketing. Met branding geef je de marketing context en inhoud. Zonder branding zou je marketing inhoudsloos, oppervlakkig en slecht werkzaam zijn. Zonder marketing is jouw branding niks waard doordat de branding uiteindelijk niet leidt tot verkoop. De twee factoren kunnen dus niet zonder elkaar.

Branding en identiteit
Branding gaat over persoonlijke eigenschappen, gevoel, visie en de kwaliteit van jouw brand. Als je dit goed naar je klant weet over te brengen ben je goed bezig! Let er dan ook op dat bijvoorbeeld jouw visie op de klant gericht is, in plaats van op bijvoorbeeld alleen veel omzet draaien. Dat is te kortzichtig als je kijkt naar de branding. Bedenk waarin jouw merk zich onderscheidt, hoe betrouwbaar en toegankelijk jouw merk oogt en hoe consistent het merk is: is alles één samenhangend geheel?

Wat valt er allemaal onder branding?
Onder branding valt dus de naam, het merk, de slogan en het logo. Maar daar houdt het nog niet mee op. Ook de huisstijl (van bijvoorbeeld je website), de kleuren van deze huisstijl of je logo, de kwaliteit, de content op je website of in brochures vallen allemaal onder branding. Branding is een zeer breed vakgebied en bestaat uit zowel online- en offline marketing.

Wat kan VYZUAL betekenen voor jouw branding?
Het team van VYZUAL is erin gespecialiseerd om jouw branding op alle fronten te kunnen verzorgen! Zoals eerder genoemd is consistentie de sleutel bij branding, daarom is ons advies om zo veel mogelijk van je branding te laten doen door één professional. Waarmee kan VYZUAL jou helpen op gebied van branding?

Door op de links te klikken ga je naar de desbetreffende pagina met meer informatie en prijzen!

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs