fbpx Skip to content

Wat is SEO?

Wat is SEO?
De term ‘SEO’ vliegt je om de oren in het medialandschap en het lijkt wel alsof je niet meer zonder kunt. Elke webdesginer, tekstschrijver en businesscoach promoot zichzelf met kennis van SEO, maar wat is SEO nu precies? In deze blog leggen we je graag uit waar SEO voor staat, waarom het nodig is in het huidige, digitale tijdperk en geven we je direct wat tips om SEO toe te passen. Lees dus snel verder!

Wat is SEO?
Laten we beginnen met de term zelf. SEO staat voor Search Engine Optimization, wat simpel gezegd betekend: het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Bij een zoekmachine kun je denken aan Google, Bing of Yahoo. Dit is de plek waar je naartoe gaat als je op zoek gaat naar een oplossing, een antwoord op je vraag of als je op zoek bent naar een bepaald bedrijf of een website. Kortom, een verzamelplek van mogelijke antwoorden of uitkomsten. Je kunt je voorstellen dat er aardig wat concurrentie te vinden is op het internet en je op een bepaalde manier er tussenuit moet springen. Met SEO zorg je ervoor dat jouw website gevonden kan worden tussen alle andere websites die een zoekmachine als Google kan vinden op het internet. Het is dus ontzettend belangrijk!

Waarom is SEO belangrijk?
Als jouw bedrijf vooral inkomsten moet genereren uit online aanvragen of aankopen, dan is het wel zo handig als je gevonden wordt door jouw klanten. Als Google jou niet ziet als mogelijke aanbieder van het product waar de gebruiker naar op zoek is, eindig je straks op de vijfde pagina in de zoekresultaten. Hoe vaak zoek jij door alle pagina’s van Google om een aankoop te doen? Uit onderzoek blijkt dat ruim negentig procent van alle bezoekers op links van de eerste pagina in Google klikken. Dat betekent dat websites die op de tweede of derde pagina staan eigenlijk nauwelijks bezocht worden, dus hier wil je absoluut niet tussen eindigen! Door actief aan de slag te gaan met SEO kun je dit voorkomen.

Hoe kun je met SEO beginnen?
Nu vraag je je vast af, waar kan ik mee beginnen en is het heel moeilijk om zelf aan de slag te gaan met SEO? Je moet bedenken dat een gedeelte van SEO zit in de tekst die je op je website zet, maar een nog groter gedeelte bestaat uit de technische inrichting van je site. Als je zelf geen kaas gegeten hebt van webdesign, raden we je aan om een deskundige in te schakelen. Het vereist namelijk aardig wat kennis en aangezien Google de spelregels regelmatig veranderd zal je bezig blijven. De meeste webbouwers zullen rekening houden met jouw vindbaarheid, dus op het moment dat jouw website opgeleverd wordt zal deze geoptimaliseerd zijn. Echter, als je met de ontwikkelingen mee wilt gaan en niet langzamerhand wilt verdwijnen in Google, zal je dit moeten bijhouden.

Een partner als Vyzual kan je hierin bijstaan, zodat jouw website altijd up to date is en interessant blijft voor zoekmachines. Dit doen we onder andere door technische updates, het toevoegen van nieuwe teksten en content en door het bijhouden van je social kanalen. Zo blijf je mensen naar je website sturen, waardoor je hoog blijft scoren. Kortom, wij kunnen de volledige SEO-strategie uit handen nemen. Ja, ik wil SEO teksten laten schrijven.

Sharing is caring!

Onze diensten

Meer blogs

Voordelen LinkedIn

Waarom LinkedIn?

Waarom niet!? Tegenwoordig hebben heel veel mensen een profiel op LinkedIn. Van bedrijven tot studenten en alles wat daar tussenin zit. Maar wordt het platform

Blog lezen
5 doeltreffende SEO-tips

5 doeltreffende SEO-tips

SEO Wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Door het actief toepassen van SEO zal jouw website hoger ranken in

Blog lezen