fbpx

Wat is SEO?

De term ‘SEO’ vliegt je om de oren in het medialandschap. Elke webdesginer, tekstschrijver en businesscoach promoot zichzelf met kennis van SEO, maar wat is SEO nu precies? In onze blog leggen we je graag uit waar SEO voor staat, waarom het nodig is in het huidige, digitale tijdperk en

De term ‘SEO’ vliegt je om de oren in het medialandschap. Elke webdesginer, tekstschrijver en businesscoach promoot zichzelf met kennis van SEO, maar wat is SEO nu precies? In onze blog leggen we je graag uit waar SEO voor staat, waarom het nodig is in het huidige, digitale tijdperk en geven we je direct wat tips om SEO zelf toe te passen. 

Wat is SEO?
SEO staat voor Search Engine Optimization, wat simpel gezegd betekend: het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Bij een zoekmachine kun je denken aan Google, Bing of Yahoo. Dit is de plek waar je naartoe gaat als je op zoek gaat naar een oplossing, een antwoord op je vraag of als je op zoek bent naar een bepaald bedrijf of een website. Kortom, één verzamelbak van informatie en mogelijke antwoorden. Je kunt je voorstellen dat er aardig wat concurrentie te vinden is op het internet en je op een bepaalde manier er tussenuit moet springen. Door SEO toe te passen zorg je ervoor dat jouw website gevonden kan worden tussen alle andere websites. We kunnen concluderen dat SEO dan ook ontzettend belangrijk is!

Waarom is SEO belangrijk?
Als jouw bedrijf vooral inkomsten moet genereren uit online aanvragen of aankopen, dan is het wel zo handig als je goed gevonden wordt door potentiële klanten. Als Google jou niet ziet als mogelijke aanbieder van het product waar de gebruiker naar op zoek is, eindig je gegarandeerd op de vijfde pagina of zelfs op pagina 50 in de zoekresultaten. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Hoe vaak zoek jij door alle pagina’s van Google om een aankoop te doen? Uit onderzoek blijkt dat ruim negentig procent van alle bezoekers op links van de eerste pagina in Google klikken. Dat betekent dat websites die op de tweede of derde pagina staan eigenlijk nauwelijks bezocht worden, dus hier wil je absoluut niet tussen eindigen! Door actief aan de slag te gaan met SEO kun je dit voorkomen.

Hoe kun je met SEO beginnen?
Nu vraag je je vast af, waar kan ik mee beginnen en is het heel moeilijk om zelf aan de slag te gaan met SEO? Je moet bedenken dat een gedeelte van SEO zit in de tekst die je op je website zet, maar een nog groter gedeelte bestaat uit de technische inrichting van je site. Als je zelf geen kaas gegeten hebt van webdesign, raden we je aan om een deskundige in te schakelen. Het vereist namelijk aardig wat kennis en aangezien Google de spelregels regelmatig veranderd zal je bezig blijven. De meeste webdesigners zullen rekening houden met jouw vindbaarheid, dus op het moment dat jouw website opgeleverd wordt, zal deze geoptimaliseerd zijn. Echter, als je met de ontwikkelingen mee wilt gaan en niet langzamerhand wilt verdwijnen in Google, zal je dit moeten bijhouden.

Wij, bij Vyzual kunnen je hierbij helpen, zodat jouw website altijd up to date is en interessant blijft voor zoekmachines. Dit doen we onder andere door technische updates, het toevoegen van nieuwe teksten en content en door het bijhouden van je social kanalen. Zo blijf je mensen naar je website sturen, waardoor je hoog blijft scoren. Kortom, wij kunnen de volledige SEO-strategie uit handen nemen. Ja, ik wil SEO teksten laten schrijven.

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs