fbpx Skip to content

7x webdesign trends voor 2022

Heb je het idee dat jouw eigen website wat vernieuwing kan gebruiken of mis je wat moderne details in je vormgeving? De online wereld lijkt veel sneller te gaan dan wij kunnen bijbenen, wat betekent dat er ook steeds meer online trends ontstaan. Voornamelijk wat betreft webdesign trends schieten deze als paddenstoelen uit de grond, dus we bespreken er graag een paar voor het aankomende jaar. Zo weet jij precies hoe je jouw website vorm wilt gaan geven, zodat deze weer volledig mee kan doen in het huidige online landschap!

No-photo hero images

Je ziet tegenwoordig dat elke website zogenaamde ‘hero images’ heeft, namelijk de eerste foto op een website. Deze is ontzettend groot uitgelicht op de homepage van een site, waardoor je direct een impact wilt maken. Deze trend gaat hier juist tegenin en wil geen foto’s meer zien bovenaan de homepage. In plaats daarvan kun je een belangrijke quote of afbeelding plaatsen die daadwerkelijk iets zegt over jouw bedrijf of initiatief. Met een mooie typografie kun je veel meer impact maken dan een slechte stockfoto!

Full color pages

Waar veel websites wit als basiskleur gebruiken, gaat deze trend hier vol gas tegenin. Verwacht veel kleuren en erg weinig witte vlakken op full color websites. Deze trend werkt vooral goed als je graag energie wilt uitstralen middels je website en een speelse identiteit hebt. Je zal dit bijvoorbeeld niet snel zien bij een medische website of accountantsbureau, maar wel bij webshops.

Websites met maar één pagina

Wat betreft design is dit een erg leuke trend, maar toch raden wij deze liever af aan onze klanten. Een website met maar één pagina kan namelijk absoluut niet voldoen aan alle seo-eisen, waardoor je website dus niet goed scoort in Google. En waarom zou je een website willen hebben die niet zichtbaar is? Als je slechts naar het ontwerp kijkt is het dan wel weer leuk, omdat het anders is dan de mainstream websites en daardoor gedurfd.

Digital brandbook

Bij Vyzual kun je je volledige huisstijl laten ontwerpen, wat verzameld wordt in een brandbook. Dit omvat alle stijlelementen zoals je logo en typografie, welke gebruikt kunnen worden voor flyers, cadeaubonnen, maar ook je website. Belangrijk om hierbij te weten is dat veel ontwerpers vooral kijken naar drukwerk, maar een brandbook moet ook de onlinekanalen bevatten. Zo moet je ook nadenken hoe jouw huisstijl op internet overkomt, waaronder je social kanalen en in nieuwsbrieven. Dit wordt in de wereld van webdesign steeds belangrijker, waardoor deze trend een waardig plekje heeft gekregen in deze reeks.

Glassmorphism

Glassmorphism is een speciale manier van grafisch ontwerpen, waardoor het lijkt alsof je door mat glas heen kijkt. Het geeft een extra dimensie aan diverse illustraties, zodat je hebt gevoel krijgt alsof je naar een 3D ontwerp zit te kijken. Zo kun je bepaalde producten van bijvoorbeeld je webshop highlighten en een bepaalde hiërarchie creëren in diepte van je ontwerp. Het maakt jouw website direct een stuk interessanter en geeft het een zeer moderne uitstraling.

Collage stijl

De collage stijl is echt een uitspatting van persoonlijkheid en creativiteit. Je moet het eigenlijk zien als een geknipte collega van vroeger, maar dan geïntegreerd in het webdesign van je website. Handgetekende illustraties worden gecombineerd met geometrische vormen om een bijzondere afbeelding te componeren. Het voordeel hiervan is dat je ontzettend veel verschillende stijlen kunt toepassen om het lekker ‘eigen’ te maken.

Inclusieve teksten en genderneutraliteit

Niet alleen in je directe omgeving zie je het steeds meer voorbij komen, maar vooral in de online omgeving is genderneutraliteit een belangrijk onderdeel geworden van onder andere webdesign. Roze kleuren worden niet direct meer gelinkt aan meisjes, want dan zou je een grote groep uitsluiten. Ook wat betreft teksten in het design wordt meer inclusiviteit verwacht. Deze trend kun je eigenlijk niet overslaan, want dan riskeer je een flinke misser bij veel potentiële klanten.

Ben je benieuwd welke designtrend wij voor jouw website kunnen realiseren? Neem hier een kijkje!

Sharing is caring!

Onze diensten

Meer blogs