fbpx

Top 5 Webdesign trends voor 2020

Wil je online goed zichtbaar zijn, dan is het belangrijk om een website te hebben die voldoet aan een aantal eisen. Maar naast de technische vereisten, verandert ook wat wij aantrekkelijk vinden en graag bekijken. Wat triggert een bezoeker om op jouw website te blijven? Wat zijn de webdesign trends

Wil je online goed zichtbaar zijn, dan is het belangrijk om een website te hebben die voldoet aan een aantal eisen. Maar naast de technische vereisten, verandert ook wat wij aantrekkelijk vinden en graag bekijken. Wat triggert een bezoeker om op jouw website te blijven? Wat zijn de webdesign trends voor 2020? Wij hebben de 5 grootste trends voor je op een rijtje gezet, zodat jij hier handig op in kunt spelen.

Overzicht van de Top 5 webdesign trends voor 2020

  1. Bold fonts

Waar men vroeger vaak voor eenvoud en rustig koos, kies je in 2020 voor bold fonts.  Benadruk specifieke woorden of zinnen die jou kenmerken en laat in een oogopslag zien waar de tekst over gaat. Bold betekent niet automatisch schreeuwerig, het kan ook subtiele wijze de aandacht trekken. Als je bijvoorbeeld een link in de tekst bold maakt, of zelfs bold in een andere kleur, valt deze zeker meer op, zodat mensen er vaker op klikken. En meer traffic leidt tot meer business.

  1. Opvallende kleuren

Weet jij welke kleuren goed bij elkaar staan? Soms matchen juist twee kleuren goed bij elkaar, die je op het eerste gezicht misschien niet zo snel zou kiezen. Met de kleurencirkel zie je welke 2 kleuren goed bij elkaar passen. Het kan geen kwaad om je website en huisstijl eens onder de loep te nemen, vaak kun je met wat kleine aanpassingen een nieuwe, frisse uitstraling creëren. Combineer een opvallende kleur met een rustige, basiskleur. Knalkleuren zijn zeker een grote trend in webdesign komend jaar.

  1. Hover effects

Heb jij al hover (mouse over) effects op je website gebruikt? Dit betekent dat er iets verandert, zodra je met de muis ergens overheen gaat. Dat kan een kleine beweging zijn, een woord dat van kleur verandert of er wordt iets zichtbaar dat je eerst niet zag. Het leuke van deze effecten is dat ze je website iets speciaals meegeven, je website wordt beter onthouden en valt zeker meer op. En dat is tenslotte waar het om draait. Je wilt opvallen in de menigte en niet snel vergeten worden.

  1. Mobile first

Deze webdesign trend is niet te missen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon of zelfs smartphone. En dat betekent dat ook het aantal mensen dat een website op een mobiele telefoon bekijkt explosief gegroeid is. Ook wordt 53% van de transacties tegenwoordig op het mobieltje gedaan. Kortom, we surfen niet alleen op het Internet, ook shoppen we steeds meer via het kleine beeldscherm. En daarom moet jouw website responsive zijn. Dat houdt in dat je website zowel op de desktop, als de tablet en de mobiele telefoon goed vertoon wordt. Je verliest direct bezoekers als je website niet optimaal functioneert op een mobiel of tablet.

Menu’s die niet goed in beeld zijn, foto’s die verkeerd uitgesneden zijn of tekst die slecht leesbaar is. Allemaal redenen voor de bezoeker om je site direct weg te klikken. Heb je een WordPress site dan is het makkelijk om te controleren of jouw website responsive is. Ook Google vindt het erg belangrijk, dus zorg ervoor dat je website geschikt is voor alle devices, zodat je ook getoond wordt in de zoekresultaten. 

  1. Video backgrounds

In 2020 gaan steeds meer websites een video als header gebruiken, zodat je in een split second een impressie krijgt van het bedrijf of het product/dienst. De afbeeldingen die bovenaan als eyecatcher gebruikt worden, vallen al steeds meer op en spreken steeds meer tot de verbeelding. Het gebruik van een korte video, die zich blijft herhalen, zal iedere achtergrondafbeelding doen vergeten. Over de video heen wordt content getoond en zo versterken deze twee elkaar. Iedereen wil zo snel mogelijk antwoord vinden op een vraag en met video kun je heel snel heel veel vertellen. Zorg ervoor dat de video kort is, de kans is groot dat de bezoeker meteen naar beneden wil scrollen om verder te gaan lezen.

Geef een sfeerimpressie van je bedrijf en laat zien waarom iemand voor jouw product/dienst moet kiezen. Met video kun jij je onderscheiden. 

Mocht je het webdesign liever uitbesteden, neem dan contact met ons op. Wij bieden verschillende pakketten aan, zodat er altijd iets is dat bij jou en je budget past. Aan de hand van je huisstijl maken wij een responsive website volgens de webdesign trends voor 2020.

Onze diensten

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Hieronder vind je al onze diensten.

Bedrijfsnaam laten ontwerpen 
Logo laten ontwerpen
Huisstijl laten ontwerpen
Grafische vormgeving
Bedrijfsfotografie
Bedrijfsvideo’s
Website laten maken
Webshop laten maken
SEO teksten laten schrijven
Blog laten schrijven
Social Media uitbesteden
Social Media campagne uitbesteden

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs