fbpx

Een WordPress website maken; waar moet je aan denken?

Eigenlijk kan iedereen een WordPress website maken. Maar dat betekent echter niet dat het dan ook gelijk een kwalitatief goede website is die goed gevonden wordt door je klanten. Er komt een hoop kijken bij een website en je moet een aantal dingen vaststellen voordat je zelf of samen met

Eigenlijk kan iedereen een WordPress website maken. Maar dat betekent echter niet dat het dan ook gelijk een kwalitatief goede website is die goed gevonden wordt door je klanten. Er komt een hoop kijken bij een website en je moet een aantal dingen vaststellen voordat je zelf of samen met een webdeveloper aan de slag gaat. Investeren in een webbouwer is wel aan te raden, een webbouwer is niet alleen technisch handig, maar kan ook goed kan ontwerpen en snapt hoe je een site gebruiksvriendelijk maakt. Een WordPress website maken; waar moet je aan denken? Wij vertellen je er meer over!

Start met hosting en domein

Om aan de slag te kunnen met een website heb je een plek op het internet nodig waar jouw site komt te staan (hosting). Je moet als het ware een ruimte reserveren, zoals je een overnachting boekt bij een hotel. Hier zijn verschillende aanbieders voor met pakketten, waarbij je bijvoorbeeld ook direct je zakelijke mail kunt sluiten. Dit is eigenlijk het enige onderdeel waar je verplicht voor moet betalen. Overleg met je webbouwer welke host het makkelijkst is om mee te werken, ook voor als je website eenmaal opgeleverd is. Daarnaast moet je een domeinnaam bedenken welke makkelijk te onthouden is, waar via zoekmachines als Google gemakkelijk op gezocht kan worden en welke nog niet bezet is door iemand anders.

De koppeling met WordPress

Veel websitebouwers hebben ervaring met WordPress en gebruiken deze software graag om websites te bouwen. Doordat het gebruik hiervan vrij eenvoudig is, kun jij het als eigenaar ook weer makkelijk beheren nadat de webbouwer de site heeft opgeleverd. Het gebruik van WordPress zelf is gratis, omdat het om open source software gaat. Dit betekent dat iedereen met de software aan de slag kan gaan en deze kan verbeteren en uitbreiden. Dat brengt ons direct naar het volgende punt.

Tips voor het laten bouwen van een website

Thema’s en plug-ins

Hoe wil jij dat jouw website eruitziet? Je kunt uit bepaalde (gratis) thema’s kiezen en deze aanpassen zoals jij dat wilt, maar je kunt ook een custom thema maken om de identiteit van jouw bedrijf te weerspiegelen. Daarbij kunnen diverse plug-ins ervoor zorgen dat jouw site er professioneel uitziet en naar jouw wensen functioneert. Wil je bijvoorbeeld een contactformulier op jouw website? Of wil je jouw sociale kanalen linken aan de site en automatisch foto’s in een galerij laten zettent? Voor al dit soort zaken zijn er plug-ins gebouwd door mensen over de hele wereld die jij op jouw site kunt gebruiken.

Een SSL-certificaat

Tot slot kun je evalueren of je een SSL-certificaat wilt aanschaffen. Dit is een eenmalige uitgave voor een certificaat wat garandeert dat jouw website veilig is. Gebruikers kunnen direct zien of jouw website betrouwbaar en veilig is als er in de zoekbalk een hangslotje en https staat in plaats van httpl. Dit geeft gebruikers niet alleen een veilig gevoel, maar geeft ook een professionele uitstraling.

WordPress website laten maken door VYZUAL? Laten we binnenkort eens brainstormen over jouw nieuwe website!

Ilona

Vond je deze blog interessant?

Onze digital marketeer schrijft maandelijks interessante blogs vol met waardevolle informatie en tips over branding, webdevelopment en online marketing!

Nieuwste blogs